tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκρίθηκε το ελληνικό πρόγραμμα ύψους 31 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ύψους 31 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Το ελληνικό σχέδιο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 9 Μαρτίου 2023 για τη στήριξη μέτρων σε τομείς καίριας σημασίας για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Το μέτρο απευθύνεται σε παραγωγούς διάφορων αγροτικών προϊόντων όπως αχλαδιών, κρόκου Κοζάνης, καπνού και μελισσοκομικών προϊόντων.

Σκοπός του καθεστώτος είναι να αποζημιώσει τους επιλέξιμους δικαιούχους για μέρος των πρόσθετων δαπανών παραγωγής, στις οποίες υποβλήθηκαν λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας και των άλλων εισροών και για να τους βοηθήσει να υπερβούν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της τρέχουσας κρίσης. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτει το προσωρινό πλαίσιο κρίσης και μετάβασης.

Ειδικότερα, οι ενισχύσεις:

i) δεν υπερβαίνουν τις 250.000 ευρώ ανά δικαιούχο και
ii) θα χορηγηθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69