tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλεύτριας Βαρβάρας Σαράντη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μέσης

Η υποψήφια βουλεύτρια Βαρβάρα Σαράντη  επισκέφτηκε τον ΑΣ Μέσης  που είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και διαρκώς αναπτυσσόμενους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα και συνομίλησε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Ιορδάνη Κυρατλίδη και τον διευθυντή Θανάση Μπρανιώτη για το θέμα του πρωτογενούς τομέα, που θα πρέπει να στηριχτεί, όπως τόνισαν,  από όλες τις κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα πιο σημαντικά προβλήματα που είναι :

  • Η κλιματική αλλαγή με τις καιρικές συνθήκες να δημιουργούν προβλήματα στις καλλιέργειες.
  • Οι καταστροφές από βροχοπτώσεις δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των αποζημιώσεων.
  • Οι αποζημιώσεις πρέπει να δίνονται με βάση τη ζημία του καθενός, όπως στη περίπτωση των χαλαζοπτώσεων και του παγετού και σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, και όχι καθετοποιημένα όπως γίνεται με τα de minimis.
  • Τα αυξημένα κοστολόγια των λιπασμάτων , αγροεφοδίων και της ενέργειας έχουν καταστήσει ιδιαίτερα κοστοβόρα και ασύμφορη την παραγωγική διαδικασία και δεν αφήνουν κέρδος στον παραγωγό.
  • Έχουν χαθεί οι αγορές τις δυτικής Ευρώπης καθώς κυριαρχούν άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία που διαθέτουν ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα .
  • Τέλος τόνισε πως τo μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χώρος είναι η έλλειψη εργατικών χεριών με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι βάρδιες και να μη βγαίνει η παραγωγή.

Συμπλήρωσε πως η ΕΤΕΑΣ ( Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών)  καταβάλλει προσπάθειες να έρθουν εργάτες από χώρες της Ασίας που όμως είναι  ανειδίκευτοι σε σχέση με τους εργάτες Αλβανικής καταγωγής που γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει και μπορεί να στηρίξει την πρωτογενή τομέα  παραγωγής.

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2029 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Στοχευμένα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με την αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων και την ενθάρρυνση για δημιουργία και ένταξη σε συνεργατικά σχήματα μέσα από στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τους αγρότες και μείωση της γραφειοκρατίας για ταχύτερη και δίκαιη καταβολή των ενισχύσεων

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69