tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή Στέλλας Αραμπατζή σε αγροτικούς συνεταιρισμούς

Με τις διοικήσεις των Συνεταιρισμών Α.Σ. Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ και Α.Σ. Επισκοπής συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με τη Ν.Δ. Αραμπατζή Στέλλα (Στεργιανή).

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αγρότες αυτήν την περίοδο (de minimis και εξαίρεση ποικιλιών, μειωμένες ενισχύσεις κ.ά.), καθώς και μόνιμα άλυτα προβλήματα (αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ, ενσωμάτωση άκαιρων βροχοπτώσεων στον κανονισμό, υψηλό κόστος παραγωγής λόγω αύξησης ρεύματος, λιπασμάτων, πετρελαίου κ.λπ.).

Ειδική αναφορά έγινε στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, που παρά τις προσπάθειες της Κοινοπραξίας και της ΕΘΕΑΣ παραμένει άλυτο, λόγω της υψηλής γραφειοκρατίας είτε στη χώρα μας είτε στις συνεργαζόμενες χώρες στη νοτιοανατολική Ασία και στην Αίγυπτο.

arampatzi1682360193636960 2

Από όλες τις διοικήσεις των Συνεταιρισμών της Νάουσας εκφράστηκε με έμφαση η αγωνία για τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των χωραφιών τα τελευταία 10 χρόνια (η μείωση των εκμεταλλεύσεων είναι σχεδόν 50%), σε συνδυασμό με την αδιαφορία των νέων για ενασχόληση με τη Γεωργία.

Θετικές ειδήσεις είχε η επαφή στον Α.Σ. Επισκοπής, όπως η αύξηση των μελών του Συνεταιρισμού από το 2016, οι επενδύσεις χωρίς δανεισμό, οι ανακαινισμένοι ψυκτικοί χώροι, το άνοιγμα της αγοράς του ακτινιδίου στις ΗΠΑ και η αύξηση των εξαγωγών σε αρκετές χώρες, γεγονός που διπλασίασε τον τζίρο.

Η κ. Αραμπατζή συνεχάρη τις διοικήσεις των τριών Συνεταιρισμών για τον πολυετή αγώνα που κάνουν να στηρίξουν το εισόδημα των αγροτών του Δήμου Νάουσας, μέσα σε ένα όχι πάντα φιλικό περιβάλλον στις διεθνείς αγορές.

arampatzi1682360179980155 3

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69