tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο "Μαρίνος Αντύπας" για Ουκρανόμετρο και De minimis

Από τον Αγροτικό Σύλλογο "Μαρίνος Αντύπας" ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η πίεση που ασκεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με τους αγώνες του, η ανησυχία που δημιουργεί στην εκάστοτε Κυβέρνηση όταν αποφασίζει κινητοποιήσεις, η ενότητα και η αποφασιστικότητα μας, φέρνουν αποτελέσματα.

Μετά την μεγάλη, μαχητική και μαζική πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στην Αγιά στην οποία αποφασίστηκε κινητοποίηση στην Αθήνα αν η Κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δρομολογήθηκαν εξελίξεις από την πλευρά του Υπουργείου καθώς σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούσαν να μας δουν συγκεντρωμένους και διαμαρτυρόμενους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι ανακοινώθηκε ότι έλαβε έγκριση και δρομολογείται άμεσα η ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος για τα Μήλα και τα Κάστανα, βασικά αιτήματα της σύσκεψης. Το ίδιο ισχύει για τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί για ενίσχυση μέσω de minimis όπως Ροδάκινα, Νεκταρίνια, Βερίκοκα, Αχλάδια, Σταφύλια, Σταφίδα. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, μετά από επικοινωνία με τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην σύσκεψη το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μαξίμου αναστέλλεται αλλά οι κινητοποιήσεις μας δεν αναβάλλονται, παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση και αν δεν ικανοποιηθούμε τότε θα πραγματοποιήσουμε πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίηση. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να πάρουμε οριστικές δεσμεύσεις, συνάντηση που θα ανακοινωθεί αύριο πότε και που θα πραγματοποιηθεί.

Ενημερώνουμε ότι επικοινωνήσαμε με τον Υπουργό, για το θέμα που προέκυψε ότι την ενίσχυση θα την λάβουν μόνο οι αγρότες που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και η απάντηση που λάβαμε είναι ότι οι καλλιεργητές που δεν θα εμφανίζονται ότι είναι ενταγμένοι στο ΜΑΑΕ θα πάρουν μόνο το 50% της ενίσχυσης.

Ζητήσαμε για όσους κάνουν δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ να ενταχθούν και να πάρουν το 100% της ενίσχυσης χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Διεκδικούμε άμεσα:

• Να ενταχθούν τα Κεράσια στο Ουκρανόμετρο όπως είχε δεσμευτεί το Κυβερνητικό Κλιμάκιο υπό τους κκ. Γεραπετρίτη, Γεωργαντά και Πετραλιά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΕΜ στο Μέγαρο Μαξίμου 14 Φεβρουαρίου 2023 εν μέσω μπλόκων και κινητοποιήσεων.

• Η αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου 2 Ιανουαρίου 2023 ήταν για ενίσχυση των μήλων σε όλες τις ποικιλίες με 300€/στρέμμα αλλά στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αναφέρεται το ποσό των 250€/στρέμμα και ζητάμε να δοθεί όλο το ποσό. Επίσης δεν υπάρχει αναφορά για την δέσμευση του Υπουργού ότι τα πράσινα μήλα στα οποία υπήρχε καρπόκαψα και απώλεια παραγωγής θα ενισχυθούν με επιπλέον 50€/στρέμμα μέσω του προγράμματος de minimis.

• Ζητάμε και διεκδικούμε να ενισχυθούν όλα τα προϊόντα που πουλήθηκαν σε όλη την χώρα κάτω από το κόστος παραγωγής με το αντίστοιχο ποσό. Θεωρούμε ακατανόητη την απόφαση του Υπουργείου για το ίδιο προϊόν κάποιες περιοχές να παίρνουν ενίσχυση και κάποιες όχι.

• Να παρθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως τους εφοπλιστές και θεσμοθέτηση του. Να ενισχυθεί με επιπλέον χρήματα το ποσό-ψίχουλα των 76εκ ευρώ που θα δοθεί ως επιστροφή ΕΦΚ για το 2023 αφού υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Βουλή. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα για 7 λεπτά/Kwh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου Ρύπων, επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

• Θυμίζουμε ότι τα μήλα και τα προϊόντα με κέλυφος χάνουν την συνδεδεμένη ενίσχυση στην νέα ΚΑΠ ως το 2027 και πχ στα μήλα αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε 235€/στρέμμα, δηλαδή επί της ουσίας η αναπλήρωση που δίνεται φέτος είναι χρήματα που θα χάσουμε την επόμενη 5ετία.

Τονίζουμε πως ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα των μαζικών δυναμικών κινητοποιήσεων μας, της ενότητας και αποφασιστικότητας που επέδειξαν  οι αγρότες πολλών περιοχών της χώρας. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα   όπως εκφράζεται από την ΠΕΜ, από τους Αγροτικούς Συλλόγους έχει την
ικανότητα να πραγματοποιεί κινητοποιήσεις, να κλείνει συναντήσεις με την Κυβέρνηση χωρίς «πατρόνες» και να κερδίζει λύσεις στα αιτήματα του.

Στην Ημαθία πραγματοποιήσαμε σε διάστημα έξι μηνών, μαζικότατα συλλαλητήρια με τρακτέρ και εκατοντάδες αγρότες με την στήριξη όλων  των φορέων, μαζική κάθοδος αγροτών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με λεωφορεία, μηχανοκίνητες πορείες δεκάδων αυτοκινήτων και εκατοντάδων αγροτών στην αντιπεριφέρεια,, 2 πανελλαδικές συσκέψεις, πολλές τοπικές συσκέψεις και επανειλημμένες συναντήσεις με τον Υπουργό και την Κυβέρνηση. Αγρότες του Δήμου Νάουσας και όλης της χώρας, μην επιτρέψετε σε κανέναν να καπηλευτεί τους αγώνες μας και τα αποτελέσματα τους για ψηφοθηρικούς λόγους κυρίως όσους βουλευτές ή αυτοδιοικητικούς κάνουν δηλώσεις ότι «κατόπιν ενεργειών τους» δρομολογήθηκαν αυτές οι εξελίξεις επειδή με κάποιους «πρόθυμους» αγρότες πήγαν και συναντήθηκαν στα υπουργεία".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69