tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο "Μαρίνος Αντύπας" για τις ενισχύσεις στα μήλα

Ανακοίνωση μετά την εξαίρεση των μηλοπαραγωγών της Ημαθίας από την ενίσχυση του Υπουργείου, εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος "Μαρίνος Αντύπας". Αναλυτικά αναφέρει:

"Η πίεση που ασκήθηκε στην Κυβέρνηση από την απόφαση των μηλοπαραγωγών της Αγιάς Λάρισας για μαζική μαχητική κινητοποίηση με τρακτέρ, ανάγκασε τον Υπουργό λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλύπτει με 300 ευρώ το στρέμμα για την απώλεια εισοδήματος στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς. Το ποσό αυτό είναι πολύ μικρότερο από αυτό που διεκδικήσαμε όλες οι μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και ανέρχεται στα 450 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα προκειμένου να επιβιώσουμε.

Από την ανακοίνωση του Υπουργού γίνεται φανερό ότι η μόνη συγκεκριμένη περιοχή είναι η Αγιά, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές δεν ανακοίνωσε κάτι, λόγω έλλειψης στοιχείων. Και ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Η ενίσχυση είναι στρεμματική, δεν χρειάζεται εξειδίκευση, και τα στοιχεία μπορούσε η Κυβέρνηση να τα έχει στη διάθεσή της με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η αλήθεια είναι πως στην Αγιά οι συνάδελφοί μας έδειξαν αποφασιστικότητα, δεν αρκέστηκαν σε διαβεβαιώσεις, δεν έτρεξαν πίσω από κυβερνητικούς βουλευτές για να τους λύσουν το πρόβλημα, ούτε πίσω από αυτούς που εμφανίζονται ως επίδοξοι "σωτήρες" και προσδοκούν να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη". Το ίδιο πρέπει να γίνει σε όλες τις περιοχές της χώρας και για όλα τα προϊόντα.

Η Κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να δηλώνει τη στήριξή της στην εξωστρέφεια των παραγόμενων προϊόντων, όμως αν και οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 60%, οι ροδακινοπαραγωγοί δεν είδαν ούτε ένα ευρώ στήριξη από την Κυβέρνηση.

Μήπως δεν έχει χρήματα η οικονομία για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών; Ποιος δεν έχει να τα δώσει; Μα φυσικά η κερδοφορία των πετρελαιάδων των παρόχων του ηλεκτρικού ρεύματος, της φαρμακοβιομηχανίας που δεν έχει φάρμακα, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Αυτή την κερδοφορία έχει για προμετωπίδα η Κυβέρνηση γι' αυτό και δεν έχει να δώσει κάτι στους αγρότες.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως οι αγώνες που είναι μαζικοί, ισχυροί, συντονισμένοι και αποφασιστικοί, που δεν μπαίνουν στα κλισέ των Κυβερνήσεων, μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική διέξοδο.

Σταθμός όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων αποτελεί η Πανελλαδική Σύσκεψη την Κυριακή 8 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας" καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά και μαχητικά".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69