tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαρκούλης: "Αγχωμένη ενίσχυση, Αγιά blues!"

Σχολιάζοντας την επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξαιρέσει από τις ενισχύσεις de minimis τους παραγωγους της Ημαθίας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνης Μαρκούλης τόνισε:

"Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες μέσα στον νέο χρόνο για να αποδειχθεί για ακόμη μια φορά η πολιτική γύμνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τρομοκρατημένη ενόψει εκλογών και όπως πάντα στο ποδάρι και με επικοινωνιακούς όρους, διά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα de minimis αγχωμένη ενίσχυση στους αγρότες της Λάρισας, μία μέρα πριν την κινητοποίηση των μηλοπαραγωγών σήμερα Τρίτη στην Αγιά. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Μάλιστα, ο χουβαρντάς Υπουργός θέτει αναμονές σε άλλες περιοχές της χώρας όπου επίσης επλήγησαν μηλοπαραγωγοί, όπως Καστοριά, Κοζάνη, Πιερία, Φλώρινα και Μαγνησία, αφήνοντας τις αντίστοιχες ανακοινώσεις ενίσχυσης για το άμεσο μέλλον. Προφανώς, αναλόγως με τη δραστηριότητα που θα επιδείξουν οι εκεί αγρότες αναφορικά με τις κινητοποιήσεις τους.

Ηθικό δίδαγμα: Κινητοποιείσαι; Πληρώνεσαι! Περιμένεις πολιτική δικαιοσύνη, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τήρηση των υπεσχημένων; Θα περιμένεις πολύ. Έμπλεξες με ανίκανους.

Αμείλικτο το ερώτημα: Η Ημαθία δεν έχει μηλοπαραγωγούς που έχασαν την παραγωγή τους από καιρικά φαινόμενα μέσα στο 2022 και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία; Δεν έχει αγρότες που σε αναμονή υπεσχημένων ενισχύσεων για μήλα και ροδάκινα, που είτε δεν πουλήθηκαν εξαιτίας του πολέμου είτε καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις, δεν είχαν καθόλου εισόδημα φέτος τα Χριστούγεννα; Η απάντηση δυστυχώς προφανής.

Το νέο έτος 2023 μπορεί να ξεκίνησε με άσχημα νέα και τάχιστη υπενθύμιση της ανυπαρξίας κυβερνητικής πολιτικής, ωστόσο η ελπίδα είναι μπροστά μας. Η εκλογική αναμέτρηση που πλησιάζει θα δώσει την απάντηση που πρέπει και την τιμωρία που αξίζει στη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69