tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

Τόλκας προς ΥΠΑΑΤ και βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία: Με ψέματα και υποσχέσεις καλλιεργήσατε «φρούδες» ελπίδες στους αγρότες"

Ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τους βουλευτές της ΝΔ ότι ψέματα και υποσχέσεις καλλιέργησαν «φρούδες» ελπίδες στους αγρότες. Αναλυτικά αναφέρει:

"Ως καθρεφτάκια σε ιθαγενείς φαίνεται ότι αντιλαμβανόταν τις υποσχέσεις και τη δέσμευση που έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς κατά την επίσκεψή του στην Ημαθία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για ενισχύσεις και έγκαιρες αποζημιώσεις, για τις ζημιές που προκάλεσαν απανωτές βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες τους καλοκαιρινούς μήνες. Και προφανώς όλη αυτή η εικόνα εξαπάτησης ήταν για να μην αντιδράσουν οι αγρότες ενόψει της ΔΕΘ και αμαυρώσουν την εικόνα του του Πρωθυπουργού. 

Μάλιστα, οι υποσχέσεις αυτές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκαν τον Σεπτέμβριο σε Συνέντευξη Τύπου στη Βέροια, παρουσία όχι μόνον των εκπροσώπων των ΜΜΕ της Ημαθίας, αλλά και με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης, των βουλευτών Ημαθίας της ΝΔ, στελεχών του ΕΛΓΑ και της ΝΟΔΕ Ημαθίας.

Δυστυχώς, τρεις μήνες μετά και λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων εκατοντάδες οικογένειες παραγωγών στην Ημαθία και άλλων όμορων περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν βλέπουν να κινείται καμία ουσιαστική διαδικασία και δεν μπορούν να καλύψουν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής αλλά και τις δαπάνες διαβίωσης τους.

Το ΥΠΑΑΤ, οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία, αλλά και τα αρμόδια στελέχη του ΕΛΓΑ καλούνται να κοιτάξουν επιτέλους με σοβαρότητα και κατάματα τους αγρότες της περιοχής μας και να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις αλλά και να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα εχέγγυα για την θωράκιση του αγροτικού εισοδήματος.

Κύριοι της ΝΔ, με τις πλουσιοπάροχες στα λόγια αλλά ανύπαρκτες στην πράξη εξαγγελίες σας, με επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις που αφήνουν εκτός αποζημιώσεων το μεγάλο ποσοστό αγροτών και επιχειρήσεων (όπως για παράδειγμα την ενίσχυση μόνο των συνεταιρισμένων αγροτών που είναι μόνο το 15% των αγροτών), με την απόρριψη του συνόλου  των ενστάσεων επί των πορισμάτων των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, με τις ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις που έχετε «καλλιεργήσει» στον αγροτικό κόσμο και στα νοικοκυριά που στηρίζονται από την αγροτική παραγωγή, το μόνο που έχετε καταφέρει είναι να σας γυρνά την πλάτη, μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές ομάδες που βρίσκεται σε αναβρασμό και απόγνωση και η οποία αποτελεί τον βασικό ιστό της τοπικής μας οικονομίας στην Ημαθία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τις δύσκολες αυτές ώρες και αύριο ως κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους αγρότες. Με κάθε τρόπο θα συνεχίσουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-την ουσιαστική εισοδηματική στήριξη των αγροτών,

-την υιοθέτηση ενός νέου και δίκαιου κανονισμού του ΕΛΓΑ

-την αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής συνολικά ώστε να αναστραφεί η παρακμή της Ημαθίας και της παραγωγής".

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69