tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης από τους αγρότες στο κέντρο της Αθήνας

Ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης αλλά και αντίστασης στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, έστειλαν με τη σημερινή συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας, στην πλ. Βάθης, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

«Με τους αγώνες μας ανατρέπουμε τις πολιτικές σας. Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!», το σύνθημα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από την εξέδρα της συγκέντρωσης. Από τη Θεσσαλία μέχρι την Πελοπόννησο, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και την πολύπαθη Εύβοια οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι δυναμώνουν την οργάνωσή τους, για να υψώσουν το δικό τους «μπλόκο» στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, στην ακρίβεια που τσακίζει και το δικό τους εισόδημα.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αναφέρθηκαν στην απόφαση της ΕΕ να συστήσει αποθεματικό ταμείο για να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή από τις επιπτώσεις του πολέμου, το οποίο για την Ελλάδα αντιστοιχεί σε ψίχουλα της τάξης των 26,3 εκ. ευρώ. Όσο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τον υποτιθέμενο "μηδενικό ειδικό φόρο" στο πετρέλαιο, αποκαλύφθηκε ότι δεν αφορούν τίποτε περισσότερο από το μοίρασμα 60 εκ. ευρώ, που δεν φτάνουν ούτε "για ζήτω", ενώ κανένας φόρος δεν "μηδενίζεται".

Τα αιτήματα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, για φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, για αποζημιώσεις 100% από τον ΕΛΓΑ, έγιναν γνωστά σε εργαζόμενους της Αθήνας και όλης της χώρας και με το σημερινό συλλαλητήριο επισήμαναν μεταξύ άλλων, οι ομιλητές στη συγκέντρωση.

Τα τρακτέρ που έφθασαν στη συγκέντρωση, από την Αταλάντη Φθιώτιδας που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, έγιναν δεκτά μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους με το κυρίαρχο σύνθημα: «Πότε με τα πόδια, πότε με τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

Την αποφασιστικότητα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει εκφράζουν οι ομιλητές στη συγκέντρωση που γίνεται στην πλ. Βάθης, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. 

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων «υψώνει φωνή αντίστασης στην πολιτική που μας ξεκληρίζει», τόνισε ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, μιλώντας στη συγκέντρωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στην πλ. Βάθης.

«Μόνο μέσα από αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε», σημείωσε στην ομιλία του, ο Θανάσης Κολιζέρας, από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τροφίμων.

«Είμαστε σήμερα εδώ με έναν και μοναδικό σκοπό: Να κάνουμε τα προβλήματα μας γνωστά σε όλη την Ελλάδα, επισήμανε ο Χρήστος Λιγδής, αγρότης από την Επιτροπή του Μπλόκου στην Αταλάντη, οδηγός τρακτέρ. Στην παρέμβασή του στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα των αποζημιώσεων, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι αγρότες στην περιοχή μετά την καταστροφή των ελαιώνων τους από την κακοκαιρία του περασμένου Γενάρη. Για να μην αφανιστούμε διαλέξαμε τον δρόμο του αγώνα, είπε και κάλεσε σε κοινή πάλη με τους εργαζόμενους. 

Τη στάση της κυβέρνησης και των τριών υπουργών που έχουν αλλάξει στο αρμόδιο υπουργείο, κατήγγειλε η Διαμαντούλα Κρητικού, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμύνταιου. "Κι αυτά που είπαν ότι θα μας δώσουν τα πάνε πίσω", είπε και ξεκαθάρισε πως οι αγρότες δεν κάνουν "ούτε βήμα πίσω" από το αγώνα τους.

"Βρισκόμαστε σήμερα άλλη μια φορά στους δρόμους του αγώνα φωνάζοντας ότι δεν πάει άλλο", είπε ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Στηλίτευσε ιδιαίτερα το κόστος παραγωγής και την εκτίναξη του, απαιτώντας την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Παντελής Μόσχος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγώγων Λαϊκών Αγορών, μεταφέροντας τα αιτήματα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

"Όλοι εσείς δίνεται προοπτική σε χιλιάδες αγρότες να συνεχίσουμε να δουλεύουμε εμείς και τα παιδιά μας στο τόπο μας", ανέφερε ο Δημήτρης Δημογιάννης, αγρότης από τη Φθιώτιδα.

Την αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση που προσπαθεί να τους ξεγελάσει με ψίχουλα μετέφερε ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων. "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε", είπε.

"Πρέπει να μεταφέρουμε την αγωνιστικότητα μας σε κάθε γωνιά της χώρας", κάλεσε ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, από την Κεντρική Μακεδονία, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Γραμματείας των Μπλόκων.

Ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Βαγγέλη Μπούτα, κράτησε η συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του Γιάννη Βάγγου, μέλους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στην κινητοποίηση της Κυριακής στο Κιλελέρ απηύθυνε κάλεσμα ο Αναστάσιος Αϊβαζίδης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας ενώ σε συνέχεια του αγώνα κάλεσε ο Σάββας Κεφάλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Ο αγώνας των αγροτών «μας αφορά όλους και πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας» γιατί συνδέεται με την πρόσβαση του λαού σε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, ξεκαθάρισε η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Τα αιτήματα που προβάλλουμε δεν είναι συντεχνιακά, μας αφορούν όλους», υπογράμμισε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας. Από το βήμα της κινητοποίησης κατήγγειλε την ακρίβεια που βασανίζει όλο τον λαό και κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα. "Δίνουμε μάχη επιβίωσης. Η κυβέρνηση οφείλει να μειώσει το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Παράγουμε το ψωμί και μας πετάνε ψίχουλα. Παράγουμε το κρέας και μας πετάνε κάτι κόκαλα", κατήγγειλε μεταξύ άλλων. "Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι", σχολίασε και αναφέρθηκε στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας αλλά και μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις που φέρνει στους λαούς, αλλά και ιδιαίτερα στους αγρότες. «Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει μπροστά της όσο επιλέγει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική», κατέληξε ο Ρίζος Μαρούδας.

Πηγή: https://www.902.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69