tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άμεση αποστολή κλιμακίου ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών που προκαλεί ο παγετός στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Απόστολο Βεσυρόπουλο και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες απέστειλε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με θέμα τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στις καλλιέργειες και την άμεση αποστολή κλιμακίου του Οργανισμού για την εκτίμησή τους.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

“Τις τελευταίες ημέρες πλήττει τη χώρα μας κατά διαστήματα, χιονόπτωση και παγετός, δημιουργώντας σε όλα τα είδη καλλιεργειών (δενδρώδεις, ετήσιες, κ.α.) έντονα προβλήματα τόσο στο φυτικό κεφάλαιο και σε ορισμένες περιπτώσεις την ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Η καταστροφή αυτή αποτυπώνεται στα μετεωρολογικά σημεία της περιοχής μας και οι συνεχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν (σε ορισμένες περιπτώσεις έως και -7οC σε όλη τη διάρκεια της νύχτας) καταστρέφουν ολοκληρωτικά όλες τις αγροτικές καλλιέργειες.

Έχοντας υπόψη ότι η περιοχή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά πλήττεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (παγετό, χιονόπτωση), η άμεση καταγραφή των ζημιών είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή με έντονα οικονομικά προβλήματα και υψηλές οικονομικές απαιτήσεις για τον αγρότη.

Παρακαλούμε όπως στείλετε άμεσα κλιμάκιο σας έτσι ώστε να αποτυπωθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο φυτικό και σε ορισμένες καλλιέργειες στο πάγιο κεφάλαιο”.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69