tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βέροιας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Βέροιας, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. στη Βέροια.

Η συγκέντρωση των αγροτών, θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, από όπου και θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα για το κέντρο της Βέροιας (Δημαρχείο).

Από τους εκπροσώπους του ΑΣ Ημαθίας θα δοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, στους βουλευτές του Ν. Ημαθίας, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνο και τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο, όπως επίσης θα αποσταλεί στον ΥπΑΑΤ κ. Γεώργιο Γεωργαντά και το γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη Κυριάκου.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει ακόμη: 

"Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας και επί σειρά ετών παραμένουν άλυτα , και αναφερόμαστε στις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής σε ροδάκινα και νεκταρίνια για 7 και πλέον έτη που προκάλεσε το Ρωσικό εμπάργκο, τη μη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των αγροτών που οι παραγωγές τους υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις βροχοπτώσεις, την υπέρογκη και άδικη φορολόγηση, έρχεται να προστεθεί το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής (αγροεφόδια, ρεύμα, αγροτικό πετρέλαιο κ.α.) γεγονός που καθιστά δυσχερείς τις γεωργικές δραστηριότητες, θέτοντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης με τον κίνδυνο εγκατάλειψης των καλλιεργειών, αλλά γενικότερα της υπαίθρου να ελλοχεύει.

Καλείστε λοιπόν να δώσετε άμεσες λύσεις, ικανοποιώντας τα παρακάτω ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα που σας παραθέτουμε:

Τα αιτήματα μας

1ο Μείωση του κόστους παραγωγής(Φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα κ.α.).

2ο Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

3ο Άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης

4ο Να γίνει επιτέλους η περιβόητη αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ

5ο ΝΕΑ ΚΑΠ

– Να συμπεριληφθεί στη λίστα των συνδεδεμένων ενισχύσεων η καλλιέργεια επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού καθώς το Ρωσικό εμπάργκο ως εξωγενής παράγοντας επηρέασε αρνητικά τις τιμές των προαναφερθέντων προϊόντων

– Να λάβουν όλοι οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου συνδεδεμένη ενίσχυση διότι λόγω εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν οι παγετοί (Άνοιξη 2021) δεν κατέστη δυνατό να παραδοθεί η ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα (300 κιλά/στρέμμα) για να χριστούν δικαιούχοι".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69