tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νέα αγροτική κινητοποίηση στην Διασταύρωση της Νάουσας την Τετάρτη

Υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή στη Νίκαια της Λάρισας η Συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της διασταύρωσης Νάουσας καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη ώρα 6μμ στη διασταύρωση της Νάουσας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: "Στη σύσκεψη  αναπτύχθηκε διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τη μέχρι τώρα πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την αύξηση της αγωνιστικής πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιήσει τα ζωτικής σημασίας αγροτικά αιτήματα.

Καταγγέλθηκε η άρνηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με τα φλέγοντα αγροτικά προβλήματα και να δώσει λύσεις, καθώς και η προσπάθειά της να συκοφαντήσει το αγροτικό κίνημα και τους αγώνες του, να παραπλανήσει τον λαό σχετικά με τις δίκαιες αγωνιστικές διεκδικήσεις μας.

Τον στόχο αυτό εξυπηρετούν οι απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε ''επαγγελματίες διαδηλωτές'' τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στα μπλόκα, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να παράγουν και να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους".

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. Να ενισχυθούν τα υπάρχοντα μπλόκα και να στηθούν νέα.

Για την επίτευξη αυτού στόχου οι αγροτικοί Σύλλογοι,  να αξιοποιήσουν τις  εφεδρείες που υπάρχουν στα χωριά,  να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα κι έχουμε τα ίδια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωσή τους.

2. Να κλιμακωθεί ο αγώνας με  αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών που θα είναι συντονισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο.  

Στο πλαίσιο αυτό να προγραμματιστούν άμεσα:

  • Την Τρίτη 15 Φλεβάρη, αγωνιστικές παρεμβάσεις για το άνοιγμα των διοδίων στις Εθνικές Οδούς σ’ όλη τη χώρα.   
  • Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη, συμβολικό κλείσιμο των Εθνικών Οδών και άλλων δρόμων από όλα τα μπλόκα.

3. Να σταλεί πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων να επισκεφτούν τα μπλόκα και να εκφράσουν τη στήριξη τους στα αιτήματα και στον αγώνα τους.

4. Να ζητηθεί συνάντηση Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα έχει επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όπου θα τεθεί για ικανοποίηση το πλαίσιο των αιτημάτων μας, που περιλαμβάνει:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69