tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη μείωση ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα

Δυο νέες προσκλήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 αναμένεται να προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα».

Ο συνολικός προϋπολογισμός αμφοτέρων των Προσκλήσεων εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 150 εκατομμύρια ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Η μiα Πρόσκληση θα αφορά τις ειδικές δεσμεύσεις Α (Αγρανάπαυση) και Β (Αμειψισπορά), ενώ η άλλη Πρόσκληση θα αφορά τις ειδικές δεσμεύσεις Γ (Χλωρά λίπανση σε δενδρώδεις καλλιέργειες) και Δ (Ζώνη ανάσχεσης σε αγροτεμάχια που εφάπτονται σε επιφανειακά ύδατα).

Δικαιούχοι των προσκλήσεων είναι γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης.

Οι δικαιούχοι της δράσης πρέπει:

  • να κατέχουν τα ενταγμένα αγροτεμάχια νόμιμα κατ’ έτος και καθ’ όλη τη διάρκεια της δεσμεύσεων
  • να διατηρούν τα ενταγμένα αγροτεμάχια σταθερά καθ’ όλη την περίοδο της δέσμευσης, καθώς δεν επιτρέπεται η αλλαγή των αγροτεμαχίων για τα οποία έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις
  • να υποβάλλουν κατ’ έτος αίτηση πληρωμής
  • να υποβάλλουν ηλεκτρονικά κατ’ έτος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος, που υποστηρίζει τη Δράση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – παραστατικά, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της Δράσης
  • να δέχονται και να διευκολύνουν τους ελέγχους από τα αρμόδια εθνικά και ενωσιακά ελεγκτικά όργανα
  • να τηρούν, καθόλη τη διάρκεια των δεσμεύσεων, γεωργοπεριβαλλοντικό – κλιματικό φάκελο δικαιούχου, ο οποίος φυλάσσεται για 3 επιπλέον έτη μετά την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων και πρέπει να είναι διαθέσιμος στις ελεγκτικές αρχές σε κάθε σχετικό αίτημα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69