tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έγκριση 157 προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων στον ΕΛΓΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ενέκρινε την πρόσληψη 157 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη παροδικών αναγκών στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) – Ν.Π.Ι.Δ.».

Ειδικότερα, ο ΥΠΑΑΤ ενέκρινε το αίτημα του ΕΛ.Γ.Α –Ν.Π.Ι.Δ. για πρόσληψη προσωπικού συνολικά εκατόν πενήντα επτά (157) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη παροδικών αναγκών του Οργανισμού, χρονικής διάρκειας απασχόλησης μέχρι οκτώ (8) μήνες, ως εξής :

α) εκατόν πενήντα (150) ατόμων γεωτεχνικών (140 ατόμων ΠΕ Γεωπόνων και 10 ατόμων ΠΕ Κτηνιάτρων), 

β) τριών (3) ατόμων πληροφορικής (2  ατόμων ΠΕ Πληροφορικής και ενός (1) ατόμου ΤΕ Πληροφορικής) και

γ) τεσσάρων (4) ατόμων ΠΕ Διοικητικών – Οικονομικών. 

Οι προσλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς από το Φεβρουάριο του έτους 2021 σημειώθηκαν επανειλημμένα παγετοί που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών, δενδρωδών καλλιεργειών, χειμερινών κηπευτικών και εσπεριδοειδών σε όλη την επικράτεια της χώρας, υποβλήθηκε αυξημένος αριθμός αναγγελιών για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο καθώς και στο πάγιο κεφάλαιο, ενώ αναμένονται ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο.    Η έγκαιρη υλοποίηση του έργου των εκτιμήσεων των εκτεταμένων ζημιών, από τα ανωτέρω αναφερόμενα αλλά και από άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια του έτους, ωστόσο, είναι αδύνατη από το γεωτεχνικό προσωπικό που διαθέτει σήμερα ο ΕΛ.Γ.Α., μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία μεγάλου μέρους των γεωτεχνικών τακτικών υπαλλήλων την τελευταία πενταετία λόγω συνταξιοδότησης και κινητικότητας.

Το συνολικό ύψος της δαπάνης για τις ανωτέρω προσλήψεις των 150 γεωτεχνικών ανέρχεται στο ποσό των 2.400.000,00 ευρώ (590.000,00 ευρώ για το έτος 2021 και 1.810.000,00 ευρώ για το έτος 2022). 

Η δαπάνη αυτή θα καλυφθεί από τα έσοδα του Οργανισμού και για τον λόγο αυτό έχουν προβλεφθεί σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό  του τρέχοντος έτους αλλά και του έτους 2022, διότι μέρος της απασχόλησης του αιτούμενου προσωπικού θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69