tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συμπύρηνο: Έφτασε τα 40 λεπτά στο χέρι, βάζει πλώρη για 45

Ακολουθεί ανοδική πορεία η τιμή των συµπύρηνων ροδάκινων και όπως είχε πρώτος προβλέψει ο ΑγροΤύπος έφτασε στα 40 λεπτά το κιλό. Βέβαια οι ποσότητες είναι μειωμένες, κάτι που κάνει αναμενόμενη την αύξηση της τιμής, η οποία ακόμη δεν ξέρουμε σε τι ύψος θα φτάσει.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Πάνος Πασάκης, «αυτή την στιγμή στα «στέκια» δίνουν προκαταβολές στα 40 λεπτά το κιλό. Εκτιμώ ότι η τιμή θα ανέβει παραπάνω και μπορεί να φτάσει στα 45 λεπτά. Ακόμη πάντως δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση από τα εργοστάσια κομπόστας. Είμαστε στην συγκομιδή της ποικιλίας Κατερίνα που είναι πιο ανθεκτική και δεν έχει πολλές ζημιές. Θα ακολουθήσουν οι Α37 και Φορτούνα, στις οποίες οι ποσότητες είναι μειωμένες.

Για την ποικιλία Άνδρος, που αφορά τις μεγάλες ποσότητες συµπύρηνων, η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο. Πάντως οι παραγωγοί φαίνονται ικανοποιημένοι. Με τιμές στα 45 λεπτά (αφαιρώντας 2 - 3 λεπτά για προμήθεια και έξοδα) στην τσέπη του παραγωγού θα μείνουν γύρω στα 42 λεπτά το κιλό».   

Ο Τάσος Κυραλίδης, παραγωγός ροδακίνων από την Σκύδρα, επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ότι «ανεβαίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες η τιμή παραγωγού των συµπύρηνων ροδάκινων. Ήδη άρχισαν να ανακοινώνουν τιμές και συνεταιρισμοί που συνεργάζονται με εργοστάσια της περιοχής. Χτες έδιναν τιμή στα 35 λεπτά, σήμερα έφτασε στα 40 λεπτά. Ελπίζουμε να φτάσει και στα 50 λεπτά το επόμενο χρονικό διάστημα». 

Ο παραγωγός και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «τα εργοστάσια κομπόστας - μέσα από τα στέκια που συνεργάζονται - σήμερα ανακοίνωσαν τιμή στα 40 λεπτά το κιλό. Η τιμή αυτή είναι στο χέρι με το ζύγισμα. Αυτή την εποχή συγκομιζουμε τις ποικιλίες Κατερίνα, Α39, Α37 και Φορτούνα.

Ακόμη πάντως δεν γνωρίζουμε που θα «κάτσει» η τιμή. Το σίγουρο είναι ότι όσοι παραγωγοί έχουν ροδάκινα είναι ικανοποιημένοι με αυτή την πορεία των τιμών. Όσοι όμως έχουν ζημιές θα πρέπει άμεσα να τους καταβληθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων στα τέλη Ιουλίου, όπως τους έχει υποσχεθεί το ΥπΑΑΤ».   

Ο Γιώργος Γκάβαλος, παραγωγός από την Κουλούρα Ημαθίας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «κάθε ημέρα έχουμε αύξηση των τιμών παραγωγού. Σήμερα έφτασε στα 40 λεπτά το κιλό. Η τιμή βγαίνει από τις βιομηχανίες αλλά άτυπα ανακοινώνεται στα στέκια. Φέτος ο ανταγωνισμός των βιομηχάνων και η μειωμένη παραγωγή έφερε αυτό το άλμα τιμών. 

Οι φετινές τιμές πάντως δημιουργούν απορία στους παραγωγούς. Αφού με τόσο υψηλές τιμές υπάρχουν περιθώρια κέρδους γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τόσο χαμηλές τιμές στα συµπύρηνα. Εμείς οι παραγωγοί πιστεύουμε ότι θα ήταν σωστό για όλους να υπήρχαν κάθε χρόνο σταθερές τιμές και όχι τόσο μεγάλες διακυμάνσεις.

Πέρσι ήταν στα 26 λεπτά το κιλό. Τελικά όπως φαίνεται ο μεγάλος ρυθμιστής της τιμής του συµπύρηνου ροδάκινου στην χώρα μας είναι ο καιρός και όχι η αγορά, όπως μας έλεγαν». 

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69