tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή της Νάουσας θα κατασκευάσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αρδευτικά έργα που δίνουν λύση στο τεράστιο αρδευτικό πρόβλημα της Ημαθίας, προϋπολογισμού7.484.744,38€., προωθεί το ΥΠΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση για ποσό 568.017,36€που αφορά το 1ουποέργο «Κατασκευή κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης Αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας» της πράξης «Έργα Εκσυγχρονισμού, Εξοικονόμηση Νερού και Ενέργειας των Δικτύων Άρδευσης του ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Νάουσας Ν.Ημαθίας», που είναι ενταγμένη στο Μέτρο 4, υπομέτρο 4.3, δράση 1 με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011345244 και συνολικό προϋπολογισμό 7.484.744,38€. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε η ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΤ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου.

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει τα εξής υποέργα με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς:

  • Κατασκευή νέου κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης Αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας, για την αντικατάσταση υφιστάμενων ανοιχτών χωμάτινων καναλιών μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού μεταφοράς νερού άρδευσης από το Ρέμα Σιασιάκι μέχρι την κεφαλή του δικτύου άρδευσης αγροκτήματος Νέας Στράντζας είναι 2.975 μ. και του νέου δικτύου άρδευσης θα είναι 5.475 μ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. ήταν 1.146.553,84 €.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού συστήματος τηλεμετρίας με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση αρδευτικών αντλητικών συγκροτημάτων και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων. Το υποέργο περιλαμβάνει

α) την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού,

β) την εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου,

γ) την εγκατάσταση μετρητών της παροχής στους ανοικτούς και κλειστούς αγωγούς του αρδευτικού δικτύου,

δ) την εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου όλου του παραπάνω εξοπλισμού από απόσταση (τηλεμετρία),

ε) την τοποθέτηση 1.600 υδρομέτρων, στ) την εγκατάσταση βηνών διακοπής της παροχής νερού και εξαερωτές για την προστασία του δικτύου από βλάβες.

Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 6.084.153,00 €.

  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 100 kWp για NetMetering. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 164.920,00 €.
  • Επίβλεψη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 52.882,00 €.
  • Δαπάνη Σύνδεση Φ/Β Πάρκου NetMetering με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 24.800,00 €.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το Μέτρο 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών .

Η υλοποίηση του ΠΑΑ 2014-2020 με την σύσταση της νέας Γενικής Γραμματείας υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη και τις νέες οδηγίες που δόθηκαν από τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό και τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου επιταχύνεται.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69