tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χρηματοδότηση των πληγέντων αγροτών από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης προτείνει ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργίου (βίντεο)

Την πρόταση που κατέθεσε η παράταξή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ενίσχυση των αγροτών (Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας) που επλήγησαν από τον παγετό και το χαλάζι των προηγούμενων μηνών, παρουσίασε στην Βέροια ο επικεφαλής της παράταξης "Πράξεις για την Μακεδονία" Χρήστος Παπαστεργίου.

Όπως τόνισε η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για αγορά εφοδίων τη νέα αγροτική περίοδο.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι επειδή η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τους αγρότες από το ΕΣΠΑ, πρέπει να στραφεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στην διάθεσή της 250 εκ και μέχρι τώρα εκταμίευσε 67 εκ. Στην πρόταση που κατατέθηκε προβλέπεται 300 ευρώ χρηματοδότηση ανά στρέμμα (τα 120 εκ ευρώ είναι η οροφή της χρηματοδότησης).

«Καλέσαμε την διοίκηση της Περιφέρειας να εκπονήσει το πρόγραμμα αλλά μέχρι στιγμής δεν έγινε κάτι. Πέρασε ένας μήνας. Κανείς δεν αντέδρασε αρνητικά αλλά η Περιφέρεια δεν αντέδρασε θετικά. Είναι μεγάλη η ανάγκη να ενισχυθούν οι πληγέντες αγρότες και για να καλυφθεί το χαμένο εισόδημά τους και για να μην χαθεί η νέα καλλιεργική χρονιά» σχολίασε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε ότι αν ξεκινήσει τώρα η εκπόνηση του προγράμματος, θα μπορέσουν οι αγρότες το φθινόπωρο να εκταμιεύσουν χρήματα.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Κούτρας και ο αγρότης - συνδικαλιστής Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69