tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημαθία: Λιγοστές ποσότητες, αλλά καλές τιμές για τα ποιοτικά ροδάκινα

Με ορατά τα σοβαρά προβλήματα και τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της άνοιξης ξεκίνησε η συγκομιδή των υπερπρώιμων και πρώιμων ποικιλιών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών σε Ημαθία και Πέλλα.

Οι πρώτες ποσότητες από όσες περιοχές δεν χτυπήθηκαν από τους παγετούς έκαναν την εμφάνισή τους στις αγορές και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι μειωμένες κατά μεγάλο ποσοστό. Όπως δηλώνει ο διευθυντής του ΑΣ Μελίκης, Γιάννης Παπάζογλου, για πρώτη χρονιά εδώ και 35 έτη, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της μειωμένης παραγωγής. «Έχουμε συγκεντρώσει μόλις 4 τόνους ροδάκινα αυτή την εποχή και η εικόνα από τις τιμές στο νωπό δεν είναι σαφής. Θα τη γνωρίζουμε στα τέλη της εβδομάδας, όταν θα κάνουμε και τις πρώτες πωλήσεις», επισημαίνει ο κ. Παπάζογλου.

Από την πλευρά του, ο παραγωγός και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, επισημαίνει ότι όσες περιοχές της Ημαθίας δεν έχουν χτυπηθεί από τον παγετό έχει ξεκινήσει η συγκομιδή των ποικιλιών Φρανσουά, Λολίτα, και Κουίν Κρεστ.

Όπως λέει, το εμπορικό ενδιαφέρον ξεκίνησε δειλά-δειλά, αλλά είναι σε καλό δρόμο λόγω της μειωμένης προσφοράς. «Οι τιμές θα είναι ανάλογες με την ποιότητα του ροδάκινου. Τα καλής ποιότητας και στα ‘‘στολισμένα’’ με φρούτα δέντρα οι τιμές κυμαίνονται από 1,20 έως 1,30 ευρώ το κιλό, που είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι», αναφέρει ο κ. Χαλκίδης.

Λιγοστές οι ποσότητες και στην Πέλλα. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλυβίων, Νίκος Μηνάς, λέει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ροδάκινα των πρώιμων ποικιλιών.

«Λιγοστές οι ποσότητες. Δεν έχουμε ροδάκινα στα δέντρα λόγω των παγετών. Σε καμιά εβδομάδα από χωριά που δεν έχουν πάθει ζημιές πιστεύω ότι θα συγκεντρωθούν κάποιες ποσότητες. Όμως, αυτήν τη στιγμή, έχουμε μόνο λίγα κεράσια και βερίκοκα», δηλώνει και προσθέτει ότι οι τιμές αναμένονται αυξημένες σε σχέση με πέρσι εξαιτίας της μειωμένης προσφοράς.

Στη Δυτική Μακεδονία, όπου και αυτή έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκο Κουτλιάμπα.

Πηγή: https://www.ypaithros.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69