tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τετραπλασιασμό του ανώτατου ορίου αλλοδαπών εργατών ανά στρέμμα ζητάει ο Τσαβδαρίδης

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο τετραπλασιασμού του ανώτατου ορίου εργατών ανά στρέμμα που ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να απλοποιηθεί και να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία αντιστοίχισης εργατών γης ανά στρεμματική έκταση με βάση την ΚΥΑ 5269/139/3-2-2021 προς διευκόλυνση του αγροτικού μας κόσμου ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης και Ασύλου με σχετική Αναφορά του ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Ημαθίας μετέφερε τη μεγάλη ανησυχία και τις ενστάσεις του αγροτικού κόσμου της χώρας, όπως αυτές εκφράζονται στην επιστολή διαμαρτυρίας της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων, αναφορικά με την οδηγία 15219/2021 που εκδόθηκε χθες 19 Μαΐου 2021 από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς τις  Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Μία οδηγία που, όπως αναφέρεται στην Επιστολή, πολλαπλασιάζει την ταλαιπωρία των αγροτών για την πρόσκληση εργατών γης, προσθέτοντας υποχρεώσεις που δεν προβλέπονται από την σχετική τροπολογία του άρθρου 16 του νόμου 4783/2021. Όπως την απαίτηση για προσκόμιση βεβαίωσης από τα ΚΕΠΠΥΕΛ, η οποία θα πιστοποιεί τις ώρες ανθρώπινης απασχόλησης στις καλλιέργειες του Αγρότη, που ως αποτέλεσμα θα έχει να αναγκάζεται ο αγρότης να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία για να εξυπηρετηθεί και να κάνει την δουλειά του.

Ο κ. Τσαβδαρίδης ζητάει να εξεταστούν ΤΡΟΠΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ της εν λόγω οδηγίας με στόχο τη διευκόλυνση και όχι την παρεμπόδιση τόσο των καλλιεργητών και των μετακλητών εργατών γης, όσο και των ίδιων των υπηρεσιών. Καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην επιστολή της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων, ένας αγρότης θα πρέπει, ακολουθώντας την οδηγία, να πάει στα ΚΕΠ για θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των υπεύθυνων δηλώσεων, ακολούθως να πάει στα ΚΥΔ για την έκδοση δήλωσης του ΟΣΔΕ ,στην συνέχεια να επισκεφθεί τα ΚΕΠΠΥΕΛ και να ζητήσει έκδοση βεβαίωσης για τις ώρες Ανθρώπινης Απασχόλησης ΜΑΕΕ, να ξαναπάει στα ΚΕΠΠΥΕΛ για να πάρει την βεβαίωση γιατί με τον όγκο δουλειάς που θα προκύψει η υπηρεσία θα αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει αυθημερόν και ακολούθως να ξαναδώσει την δήλωση του ΟΣΔΕ στις υπηρεσίες μετανάστευσης μαζί με τα όλα υπόλοιπα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69