tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λυκουρέντζος: "Θα αιφνιδιάσουμε ευχάριστα τους αγρότες" (βίντεο)

Στην Βέροια βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και συμμετείχε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, στην οποία εκτός του κ. Καλαϊτζίδη, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι δήμαρχοι Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ηλίας Τσιφλίδης και Στέφανος Δριστάς, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμού Ομάδων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης και παραγωγικοί φορείς.

20210426 113008

likourentzos vorgiazidis

Σε δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αιφνιδιάσει ευχάριστα τον αγροτικό κόσμο. Είπε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ολοσχερή καταστροφή, έκανε γνωστό ότι ο ΕΛΓΑ εξάντλησε τα περιθώρια προσλήψεων και έκανε αίτημα στον ΑΣΕΠ για επιπλέον εκτάκτους γεωπόνους και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών θα παρουσιάσουν το σχέδιο στήριξης του αγροτικού κόσμου που επλήγη από την παγωνιά και το χαλάζι. Ο κ Λυκουρέντζος σημείωσε ότι αγρότες θα λάβουν τα χρήματα των αποζημιώσεων την εποχή που παρέδιδαν τις παραγωγές τους.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας, κ.κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Μπαρτζώκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας, κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, κ. Στέφανος Δρυστάς, η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Μαρία Παππά, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, κ. Στέφανος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών, κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο γεωπόνος ΔΑΟΚ Ημαθίας, κ. Κων/νος Μπέης.

Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στην Ημαθία ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε την εξής δήλωση:
 
"Υποδεχθήκαμε σήμερα στην Ημαθία τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο οι οποίοι επισκέφθηκαν τον νομό μας για να διαπιστώσουν δια ζώσης τις ζημίες στις καλλιέργειες αλλά και στον ευρύτερο κύκλο των απασχολούμενων και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή από τους πρόσφατους παγετούς και τη χαλαζόπτωση.
 
Ενώ ο κ. Τριαντόπουλος κατέγραψε όλα τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου να εξετάσει λύσεις για την αποζημίωση των κλάδων που εντάσσονται και αυτοί στην αλυσίδα της πρωτογενούς παραγωγής και επλήγησαν ή πρόκειται να πληγούν και αυτοί αναλογικά από την συντελεσθείσα καταστροφή όπως συνεταιριστικές, βιομηχανικές, εμπορικές και μεταποιητικές μονάδες καθώς επίσης και ο κλάδος των μεταφορών.
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η παρουσία τόσο του Προέδρου του ΕΛΓΑ όσο και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στους πληγέντες νομούς καταδεικνύει για πολλοστή φορά και μάλιστα εμφατικά την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση της ΝΔ στον κόσμο της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.
Aναγνωρίζεται έτσι εμπράκτως η τεράστια αξία και δυναμική τους αλλά και η ανάγκη στήριξής τους όποτε αυτό επιβάλλεται, προκειμένου οι κλάδοι αυτοί να συνεχίζουν να αποτελούν βασικούς πυλώνες της Εθνικής μας Οικονομίας."

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69