tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαμαρτυρία στην διασταύρωση της Νάουσας πραγματοποίησε ο "Μαρίνος Αντύπας"

Αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της παρασκευής παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες , ύστερα από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Τσεχελίδης , αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας ενώ χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Σωματείου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ημαθίας- Πέλλας ο πρόεδρος Διάκογλου Γιάννης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Τσιουλάκος , πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας». Αναφέρθηκε στις ανυπολόγιστες ζημιές , που στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνουν στο 100% της παραγωγής για χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών όπως ροδάκινα επιτραπέζια και συμπήρινα , νεκταρίνια , βερύκοκα , δαμάσκηνα , ακτινίδια , αχλάδια και μήλα.

"Για πολλά από αυτά οι ζημιές προκλήθηκαν σε τέτοιο στάδιο που δύσκολα θα υπάρξει παραγωγή μέσα στον επόμενο χρόνο. Έτσι για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες που ζουν καθημερινά την αγωνία της επιβίωσης , έχοντας να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής , τις χαμηλές τιμές για τη πλειοψηφία των προϊόντων βλέπουνε τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος και να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα ενώ έχουν επωμιστεί πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα.

Αναφέρθηκε ακόμη στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες της περιοχής , που προσπαθούν να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές των τελευταίων τεσσάρων χρόνων , από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις καθώς δεν έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ ο οποίος δεν τις αναγνωρίζει ως ζημιογόνο αίτιο.

Τόνισε επίσης ότι για τον Αγροτικό Σύλλογο που συσπειρώνεται στην Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων οι καταστροφές στην παραγωγή , ο ΕΛΓΑ , οι αποζημιώσεις είναι από τα βασικά ζητήματα πάλης τα τελευταία χρόνια καθώς οι παγετοί , το χαλάζι, οι βροχοπτώσεις αλλά και οι φυτικές αρρώστιες « μας συνοδεύουν μόνιμα».

Απάντηση στα προβλήματα αποτελεί το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων όπως να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ σε όλους όσους έχουν κάνει δήλωση ζημιάς για τον παγετό , ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες , να ανασταλούν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση τα άρθρα 7 και 9 , ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί στο 100% της ζημιάς. Να παγώσουν τα χρέη των πληττόμενων από τις καταστροφές παραγωγών προς τις τράπεζες , εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ και αλλού.

Να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ με ευθύνη του κράτους , να συμψηφιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις. Δημόσιος κρατικός φορέας ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει απ’ όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

Για την κινητοποίηση τόνισε ότι είναι μόνο η αρχή αν δεν ικανοποιήσουν οι κυβερνώντες τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης τους , η υπομονή τελείωσε, χορτάσαμε εμπαιγμό και αδικίες , δεν θα δεχτούμε άλλες. Ακολούθησε συμβολικός ολιγόλεπτος αποκλεισμός της Οδού Βέροιας- Σκύδρας" αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69