tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: «Να διαγραφούν και όχι να ανασταλούν οι υποχρεώσεις των αγροτών και των συνεταιρισμών προς το δημόσιο και τις τράπεζες»

Την Τρίτη 20/4 η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νάουσας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας κ. Αντωνιάδη Μάκη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σιδέρη Γεώργιο, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομόνοια κ. Καραγιαννίδη Αλέξη και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Σιδηρόπουλο Ιωάννη και κ. Τηλκερίδη Νικόλαο όπως επίσης και με παραγωγούς στα κτήματά τους.

Εκεί η βουλευτής διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής από την χαλαζόπτωση στις 19/4, καθώς όλη η περιοχή, και ιδιαίτερα ο κάμπος, είχε σχεδόν καταστραφεί από τους προηγούμενους παγετούς (24-25 Μαρτίου και 9-10 Απριλίου). Την καταστροφή εκείνη η κα Καρασαρλίδου είχε επισημάνει και μετά τη σύσκεψη που είχε με τους Αγροτικούς φορείς στην Επισκοπή Νάουσας. Η πρόσφατη χαλαζόπτωση έδωσε τη χαριστική βολή στις καλλιέργειες, ενώ εγείρεται το ερώτημα γιατί δεν λειτούργησε η αντιχαλαζική προστασία με αεροπλάνα προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια καταστροφή.

Κατόπιν όλων των παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση υλοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου της περιοχής:

  • Προκαταβολή έναντι των αποζημιώσεων
  • Αποζημίωση στο 100% της εκτίμησης χωρίς «κόφτες»
  • Συμψηφισμός των εισφορών
  • Στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων και των επιχειρήσεων του κλάδου

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των παραπάνω αιτημάτων είναι να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γεωπόνων στον ΕΛΓΑ ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα οι δηλώσεις ΟΣΔΕ ή να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες, στα δεδομένα των οποίων θα γίνουν οι πληρωμές.

Η βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε διαγραφή, αντί αναστολής, των υποχρεώσεων των αγροτών και των συνεταιρισμών προς το δημόσιο και τις τράπεζες και να «παγώσει» τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ), οι οποίες δημιουργούνται από την απώλεια εισοδήματος λόγω των φυσικών καταστροφών εν μέσω πανδημίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69