tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άμεσες λύσεις ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας

Άμεσες λύσεις ζητά με υπόμνημα που παρέδωσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας. Αναλυτικά, ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει στο υπόμνημα:

"Κύριε Υπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην Ημαθία . Μια περιοχή με παράδοση στην παραγωγή αλλά και στις εξαγωγές αγροτικών προιόντων .

 Θεωρούμε ότι εκτός από τα μεγάλα διαρθρωτικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες  γενικότερα , τρέχουν και τα άμεσα  θέματα  των αγροτών τη περιοχής μας  και της παραγωγής,  που οφείλονται  αφ ενός στις  μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις , αλλά και στις  πρόσφατες  ζημιές  από τους παγετούς του Φεβρουαρίου 2021.

Πρόθεσή μας είναι  να αναφερθούμε σε όλα τα  τρέχοντα θέματα της αγροτικής παραγωγής και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις ξέροντας ότι ο Αγροτικός κόσμος είναι στα όριά του και σε πολλές περιπτώσεις τάχει ξεπεράσει κιόλας.

Διεκδικούμε λοιπόν άμεσες αποζημιώσεις από το περσινό de minimis, διεύρυνση της λίστας των αποζημιούμενων  ποικιλιών, και σοβαρή αύξηση του κονδυλίου που έχει ανακοινωθεί ….. αλλά…

Και δίκαιες  εκτιμήσεις και γρήγορες αποζημιώσεις  αναφορικά  με τον φετεινό παγετό και τις  επιπτώσεις του. Ενας παγετός που καθημερινά διευρύνει την αρχική  μας εκτίμηση και που ακόμα δεν έχει δείξει στο σύνολό του το μέγεθος της καταστροφής.

Διεκδικούμε   δίκαιες  και ξεκάθαρες  συνθήκες στην αγορά και στην εμπορία των αγροτικών μας προιόντων (Μητρώο εμπόρων , δίκτυα διανομής, κλπ)  με βάση το κόστος της παραγωγής,  την αμοιβή της εργασίας  καθώς  και το όφελος  των αγροτών.

Διεκδικούμε την στήριξή του κλάδου από  τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και τις επιπτώσεις του covid στην γεωργία .

Διεκδικούμε επανασχεδιασμό  και νέο στρατηγικό πλαίσιο για την γεωργία και αναδιάρθρωση στις καλλιέργειες και τα προιόντα  που θεωρούνται πλεονασματικά .

Διεκδικούμε  άμεση λύση στο θέμα των εργατών γής ώστε και γρήγορα και με επάρκεια να διασφαλιστούν τα απαραίτητα εργατικά χέρια  αφ ενός και νόμιμα αφ ετέρου να δικαιολογείται η εργατική  και ασφαλιστική δαπάνη στα έξοδα των παραγωγών – εργοδοτών.

Διεκδικούμε χαμηλό κόστος παραγωγής , μέσα από την μείωση της τιμής  και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου  και  τον αυστηρό έλεγχο των εισροών στην γεωργία και την κτηνοτροφία, χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές , απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και τον ΕΝΦΙΑ,  γενναία χρηματοδότηση στην παραγωγή, ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου και μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης  για τους αγρότες.

Διεκδικούμε ισόρροπη ανάπτυξη  για την ύπαιθρο σε όλους τους τομείς  όπως υγεία, παιδεία,  πολιτισμός, ώστε να παραμείνουμε ενεργοί και βιώσιμοι στους τόπους κατοικίας μας.

Διεκδικούμε  ισόρροπη συμμετοχή των αγροτών και των θεσμικών τους οργάνων στους οργανισμούς  και στα κέντρα των αποφάσεων που τους αφορούν.

Επιδιώκουμε στο άμεσο μέλλον και εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου,  μια εφ όλης της ύλης συνάντηση με το ΥΠΑΑΤ  και  όλους τους φορείς  ώστε  να συζητηθεί  σε όλη του την έκταση το σύνολο των ζητημάτων μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69