tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σειρά άρθρων για δενδρώδεις και θαμνώδεις καλλιέργειες από Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας

Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας, του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ” / Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας), συνέλεξε και καταχώρησε σε μία συλλογή, μια σειρά εκλαϊκευμένων άρθρων υπό την επιμέλειά του, με γενικό τίτλο “Δενδρώδη / θαμνώδη μικρότερης οικονομικής σημασίας”, που δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στο FARMABLOG της FARMACON (www.farmacon.gr) από το Νοέμβριο του 2019 έως και το Δεκέμβριο του 2020.

Η σειρά κάνει μια σύντομη παρουσίαση δενδρωδών ή θαμνωδών ειδών που δεν είναι δυναμικές καλλιέργειες αλλά είχαν μεγάλη καλλιεργητική αξία παλαιότερα ή καλλιεργούνται σήμερα σε μικρές εκτάσεις και αποδίδουν ένα κάποιο εισόδημα ή μπορούν να εκμεταλλευτούν ως αυτοφυείς. Επίσης γίνεται μια προσέγγιση της προοπτικής δυναμικής εξάπλωσής τους ευρύτερα στον Ελλαδικό χώρο και της θρεπτικής ή βοτανοθεραπευτικής τους αξίας. Φυσικά δεν ήταν δυνατό να συμπεριληφθούν όλα τα είδη που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή την κατάταξη, κυρίως λόγω έλλειψης πρωτότυπων στοιχείων παρουσίασης αλλά και επειδή ο αριθμός τους είναι δυνητικά τεράστιος.

Το Ι.Γ.Β.&Φ.Π. ασχολείται με τη μελέτη και διάσωση κάποιων εξ' αυτών, στα πλαίσια του επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος Eco-Variety (https://ecovariety.gr/).

Η ηλεκτρονική έκδοση (pdf) διαθέτει ενεργούς συνδέσμους (links) έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να μεταφερθούν στο περιβάλλον της διαδικτυακής δημοσίευσης.

Η πρώτη, περιορισμένη, έντυπη έκδοση έγινε χάρη στην ευγενική υποστήριξη των Φυτωρίων Δανιηλίδη (www.daniilidisbio.gr).

Ανακτήστε το από την ιστοσελίδα του Τ.Φ.Ο.Δ.Ν. (www.pomologyinstitute.gr) στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://pomologyinstitute.gr/wp-content/uploads/2021/03/Mikroteris-Simasias-final.pdf

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69