tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Μαρίνος Αντύπας": Η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους τους χιλιάδες αγρότες

Από τον Αγροτικός Σύλλογο "Μαρίνος Αντύπας" ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση εναντίον των υποδειγματικών εκδηλώσεων, των εργατικών σωματείων, συνδικάτων και φορέων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σα να μην έφταναν οι  φυσικές καταστροφές, οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, η υπέρογκη φορολογία, η πανδημία, βρισκόμαστε εκτεθειμένοι και στην αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Μήνες τώρα η Κυβέρνηση εμπαίζει αγροτοπαραγωγούς κάθε φορά που αναδεικνύεται το αίτημα της αναπλήρωσης του εισοδήματός μας. Υποκριτικά δηλώνει ότι ψάχνει να βρει «δημοσιονομικό χώρο», ώστε να έχει τους αγρότες σε αναμονή. Όταν όμως πρόκειται για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, μοιράζει απλόχερα πακτωλό χρημάτων με διαδικασίες εξπρές.

Η Κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους στο έλεος της φύσης, της πανδημίας, και της «ελεύθερης αγοράς».

Συνεχίζει να επιτίθεται με λύσσα στο εισόδημα, τη ζωή και τα δικαιώματά μας, νομοθετώντας και  μέσα σε συνθήκες πανδημίας μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων όπως με το νέο πτωχευτικό κώδικα, ξηλώνοντας και το τελευταίο δίχτυ προστασίας της κατοικίας και του εισοδήματός μας.

Η Κυβέρνηση με αποφάσεις τις αφήνει  χωρίς αγροτικά ιατρεία τα χωριά μας, μετατρέπει τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας σε σύστημα μιας νόσου, αναβάλλει εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού.

Αν και δόθηκε αρκετός χρόνος στην Κυβέρνηση -εδώ και οκτώ μήνες- δεν  πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης της δημόσιας υγείας. Το μόνο που έκανε ήταν η επίκληση της ατομικής ευθύνης στο λαό, προσδοκώντας με αυτό τον τρόπο να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Το κυβερνητικό όργιο δεν σταμάτησε ούτε καν μπροστά στην προστασία της υγείας των παιδιών μας· κανένα μέτρο για την ασφαλή μεταφορά τους και τη λειτουργία των σχολείων καθώς και τη μόρφωσή τους· δεν αξιοποιήθηκαν δημόσιες υποδομές, δεν έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών·  έπαιξε στα ζάρια την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών στοιβάζοντας τους ακόμη και σε 32αρια τμήματα με τον κίνδυνο μόλυνσης όλων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Τώρα να στελεχωθούν τα Αγροτικά Ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία με το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με το μηχανολογικό εξοπλισμό.
  • Να γίνει επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Δωρεάν τεστ για όλο το λαό.
  • Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους.
  • Αναπλήρωση του εισοδήματος των παραγωγών που έχουν πληγεί από την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών και των κτηνοτρόφων από τον καταρροϊκό πυρετό.
  • Να ανασταλούν οι πληρωμές στις τράπεζες, την εφορία κ.ά.
  • Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αγροτική δραστηριότητα.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνό πετρέλαιο.
  • Μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26 Νοέμβρη, που αποφάσισαν τα εργατικά σωματεία". 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69