tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκσυγχρονίζονται οι ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου και με στόχο τον ενδελεχέστερο έλεγχο της αγοράς, προχωρά στην υλοποίηση της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών.

Η υλοποίηση της συνεργασίας αυτής ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου με την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο εποπτευόμενων φορέων το οποίο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Βάρρας και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία επιτυγχάνεται ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της αγοράς μέσω της συσχέτισης των επιμέρους στοιχείων που διαθέτουν οι δύο Οργανισμοί με τα ευρήματα των επιτόπιων ελέγχων που διενεργούν τα κλιμάκια τους προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, τα συστήματα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που θα συνεργάζονται πλέον με τις βάσεις δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι:

• Το «ΑΡΤΕΜΙΣ», η διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας καταχωρούνται στοιχεία από τις υπόχρεες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς του γάλακτος και του κρέατος (παραγωγή, ισοζύγια, εμπορία, σφαγές, κ.λπ.)

• Το «i-AGRO», το πληροφοριακό σύστημα που πρόσφατα αναπτύχθηκε για την ολοκληρωμένη διαχείριση (νέα πρότυπα AGRO 2) και επιτρέπει την ηλεκτρονική παρακολούθηση δεδομένων εφαρμογής και πιστοποίησης, που τηρούνται από κάθε πιστοποιημένη γεωργική εκμετάλλευση/επιχείρηση. Επιπλέον, περιέχει πληροφορίες σχετικά με την επιθεώρηση, τη δειγματοληψία και τα ευρήματα από τους εγκεκριμένους Οργανισμούς Πιστοποίησης και τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η διασύνδεση των παραπάνω πληροφοριακών συστημάτων θα συνδράμει καθοριστικά στη διασταύρωση στοιχείων, στην απλούστευση των διαδικασιών, στην εξαγωγή στατιστικών στοιχείων και άλλων χρήσιμων δεδομένων καθώς και στην ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην περιφρούρηση της διατροφικής ασφάλειας και αποθαρρύνοντας παράνομες και παράτυπες πρακτικές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69