tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υψηλό το μεροκάματο των 30 ευρώ λέει ο αγροτικός κόσμος

Απαγορευτικό χαρακτηρίζουν το μεροκάματο που θα ζητήσει φέτος το Σωματείο Εργατών Υπαίθρου Ημαθίας, οι τοπικοί αγροτικοί σύλλογοι. Με πρόσφατη απόφασή του, το Σωματείο αποφάσισε να ζητήσει 30 ευρώ μεροκάματο, χρήματα που σύμφωνα με τον αγροτικό κόσμο δεν μπορούν να πληρωθούν.

xalkidis apergia

"Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν πληρωθήκαμε από τον ΕΛΓΑ, τα φυτοφάρμακα είναι στα ύψη και οι τιμές των ροδάκινων κάτω από το κόστος, έχουμε και το θέμα με τα εργατικά χέρια. Μακάρι να πάρουμε χρήματα πουλώντας σε καλές τιμές τα προϊόντα μας και να δώσουμε υψηλό μεροκάματο. Αν όμως πουλάμε ροδάκινο 20-22 λεπτά, πώς θα πληρώσουμε 30 ευρώ μεροκάματο;" αναρωτιέται ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης και προσθέτει στον "Πληροφοριοδότη": "Από τον ΕΛΓΑ έχουμε πάρει μόνο το 65% της αποζημίωσης. Αν δεν πληρωθούμε το 100% πώς θα καλλιεργήσουμε; Με τα περσινά δεδομένα στις τιμές, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα 30 ευρώ μεροκάματο".

vorgiadis

Υψηλό είναι το 30άρι και για τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Χρήστο Βοργιάδη. "Το 30άρι είναι απαγορευτικό. Εν μέσω κορονοϊού κάποιοι κοιτάζουν να επωφεληθούν. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι νόμιμο το σωματείο που αποφάσισε να ζητήσει 30 ευρώ μεροκάματο και ποιους εκπροσωπεί. Εμείς ζητάμε να τρέξει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ντόπιους εργάτες γης και να έρθουν εργάτες από την Αλβανία, με τρίμηνη άδεια παραμονής, όπως προβλέπει η συνθήκη Σέγκεν για να καλύψουμε τις ανάγκες μας" τόνισε στον "Πληροφοριοδότη".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69