tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσαβδαρίδης: "Πραγματικότητα πλέον η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φρούτων"

Μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Αγροτικό κόσμο της Ελλάδας και την αγροτική μας οικονομία αλλά και μεγάλη ημέρα και για την Ημαθία μας χαρακτήρισε την σημερινή (12 Μαρτίου) ημέρα ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. 
 
Αιτία η υπογραφή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της σύσταση της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΩΝ», από τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής (Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών ν. Ημαθίας με τους συνδεδεμένους Συνεταιρισμούς και Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Πέλλας με τους συνδεδεμένους Συνεταιρισμούς) όσο και από τον τομέα της μεταποίησης και τυποποίησης (Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος  και Σύνδεσμος   Εξαγωγἐων).
 
Σκοπός της Διεπαγγελματικής, η οποία θα έχει μάλιστα έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα Κοπανού του Δήμου της Νάουσας,είναι σύμφωνα και με το καταστατικό της, η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας, η οποία θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της πραγματικότητας της αγοράς στον τομέα των Πυρηνοκάρπων και Αχλαδιών, στην διατήρηση και ανάπτυξη των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τομέα, ώστε να βελτιωθεί η γνώση και η οργάνωση της παραγωγής, της μεταποίησης, της τυποποίησης, της εμπορίας και της διανομής των προϊόντων, που καλύπτει.

Εξειδικευμένοι στόχοι της ανάμεσα σε πολλούς άλλους σημαντικούς, είναι:

Η συμβολή της, στην οργάνωση και στη διαχείριση των αγορών με διαφάνεια, καλύτερη προσαρμογή των προϊόντων σε προγράμματα ποιοτικής βελτίωσής τους, και καλύτερο συντονισμό της διάθεσής τους,

  • Η ενίσχυση των μέτρων για την ασφάλεια των προϊόντων, την στήριξη των κανόνων ορθής γεωργικής πρακτικής  και ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής, ιδιαίτερα με ελέγχους των προϊόντων,
  • Η ανάπτυξη της έρευνας προκειμένου η παραγωγή των προϊόντων να  ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της αγοράς, στις προτιμήσεις και στις προσδοκίες των καταναλωτών
  • Η προώθηση, προβολή και προστασία της βιολογικής καλλιέργειας και των ονομασιών προέλευσης, των γεωγραφικών ενδείξεων και των σημάτων ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών του τομέα.
  • Η ανάληψη δράσεων για τη διεύρυνση της κατανάλωσης των  προϊόντων, μέσω ενεργειών προβολής και διαφήμισης,
  • Η στήριξη ενεργειών, για τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας του πρωτογενούς και δευτερογενούς προϊόντος, την διαφανή και θεμιτή διαχείριση των αγορών καθώς και την ανάπτυξη της σημασίας του κλάδου στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας
Μεγάλη ημέρα και για την αγροτομάνα Ημαθία, που πλέον έχει έναν ισχυρό φορέα ανάδειξης των εμβληματικών προϊόντων της και διεκδίκησης των αιτημάτων της.
 
Ο κ. Τσαβδαρίδης, παρών στην συνάντηση, σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στις προσπάθειες όλων. Τόσο στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και στους συνεργάτες του που έφεραν το νομοθέτημα για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις υλοποιώντας μία προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στους φορείς και στα στελέχη αυτών, όπως ο Ημαθιώτης Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής, κ. Χρήστος Γιαννακάκης, που αξιοποιούν αυτό το νομοθετικό εργαλείο συστήνοντας τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, μετά από κόπους ετών. 
Οργανώσεις που, όπως επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης, ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο τον Αγροτικό Τομέα της χώρας μας, δίνουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας και πολλαπλασιάζουν την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας στις αγορές του εξωτερικού και στα διεθνή φόρα. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69