tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Μαρίνος Αντύπας: Καταγγελία για τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των διαμαρτυριών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καταγγέλλει νέο γύρο τρομοκράτησης κατά του οργανωμένου αγροτικού κινήματος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αγωνιζόμενοι αγρότες καλούνται να απολογηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας. Η κλήση αφορά τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Νησελίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του περασμένου χειμώνα, ενώ ανάμεσα στους κληθέντες βρίσκονται ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου.

Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η «διατάραξη της διασφάλισης των συγκοινωνιών», βασισμένη σε φωτογραφίες που επιδείχθηκαν σε αστυνομικά τμήματα για αναγνώριση προσώπων. Ο Σύλλογος καταγγέλλει αυτή την τακτική ως υποκριτική, σημειώνοντας ότι ενώ ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, την ίδια στιγμή προωθείται η ποινικοποίηση της συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

"Θέατρο και υποκρισία της κυβέρνησης"

Σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται ότι η δικογραφία στοχεύει στην ποινικοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής σε διαμαρτυρίες, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία κάθε πολίτη που μάχεται για τα δικαιώματά του. Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, καθώς ακολουθούν πολιτικές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών, σύμφωνα με τον Σύλλογο, δεν είναι μόνο για δίκαιες τιμές στα προϊόντα τους, αλλά αφορά και ολόκληρη την κοινωνία. Οι αγρότες απαιτούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, εξασφαλίζοντας παράλληλα προσιτές τιμές για τους καταναλωτές. Παλεύουν επίσης κατά των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων, που «αρπάζουν την παραγωγή τζάμπα» και αυξάνουν τις τιμές στο ράφι, καθώς και κατά των μεγαλοεισαγωγέων που πλημμυρίζουν την αγορά με αμφίβολης ποιότητας προϊόντα.

Αποφασισμένοι για τη συνέχιση του αγώνα

Ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή όχι μόνο δεν τους φοβίζουν, αλλά τους πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Ο αγώνας τους, όπως δηλώνουν, θα συνεχιστεί αταλάντευτα μέχρι να δικαιωθούν. Ο συντονισμός με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ενισχύει τη δυναμική του αγώνα τους, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως έντιμος, δίκαιος, ηθικός και καθ’ όλα νόμιμος.

Η κυβέρνηση, καταλήγουν, θα πέσει στο κενό, καθώς οι αγρότες δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών τους και τη διατήρηση της αγροτικής δραστηριότητας στα χωριά τους.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69