Ο Σανίκης σπάει την σιωπή του και μιλά για όλους και για όλα

Δίχως αμφιβολία οι σχέσεις του Φιλίππου Βέροιας με τον Γρηγόρη Σανίκη και η αποχώρηση του από το ρόστερ, αλλά και τον ρόλο του μάνατζερ της ομάδας, ήταν από τις κορυφαίες ειδήσεις του ελληνικού χάντμπολ τον τελευταίο μήνα.

Ο 36χρονος περιφερειακός σε μία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο sport-fm.gr και στον Κώστα Χατζηδημητρίου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τους νταμπλούχους Ελλάδας, τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο και κουμπάρο του Γιώργο Φύκατα, τις κατηγορίες που του προσάπτουν, την θέση που πήρε απέναντι σε Στέλιο Σεϊρεκίδη, Νίκο Μάντζο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραμείνει στους Βεροιώτες.

Παράλληλα άφησε αιχμές στην διοίκηση για τον τρόπο που αποχώρησαν κάποιοι αθλητές, ενώ είχαν συμφωνήσει, όσο είχε αυτός τον έλεγχο των επαφών.

Μίλησε ακόμα για «παρασιτικούς οργανισμούς, οι οποίοι έχουν σαθρές απόψεις και βλέψεις» για «έναν οργανισμό με ασθενές πλέον ανοσοποιητικό με τα μικρόβια να κάνουν πάρτι» και «για μια νοσηρή κατάσταση, κατά την οποία σκοπίμως απομακρύνθηκε ένας σοβαρότατος άνθρωπος -φίλος και επενδυτής, αποσύροντας το ενδιαφέρον του για τα διοικητικά του Φιλίππου».

Αναλυτικά η συνέντευξη

Πως ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι αυτή η προσπάθεια να επιστρέψει ο Φίλιππος στην κορυφή της Ελλάδας;
«Κατ’ αρχήν η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, με την επιστροφή μου από την ΑΕΚ και επί προεδρίας Γ. Τραπεζανλιδη. Ήταν ίσως η χειρότερη περίοδος στην ιστορία του συλλόγου μετά το έτος 2000-2001, με το τμήμα χάντμπολ να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, καθώς μετά από 4- 5 συναπτά έτη που πάλευε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε οικονομικό, διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο, η αναστολή του τμήματος φάνταζε αναπόφευκτη. Με τεραστία προσπάθεια και ψυχικό κόστος καταφέραμε με το τότε υπάρχον έμψυχο δυναμικό που απάρτιζε την ομάδα, συν τον πρώην πρόεδρο και κάποιους ελάχιστους συνεργάτες του κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται και σήμερα στο τμήμα -άλλοι πάλι δυστυχώς όχι- παρά την ασφυκτική πίεση του χρόνου και τις τρομακτικές ελλείψεις σε κάθε επίπεδο, να φέρουμε εις πέρας την χρονιά. Μια χρονιά η όποια μάλιστα, τηρούμενων των αναλογιών, στέφτηκε με επιτυχία με την κατάκτηση της 5ης θέσης και την έξοδο στην Ευρώπη. Έχοντας αυτό ως παρακαταθήκη και πάντα με γνώμονα την περαιτέρω εξέλιξη του τμήματος, σε όλους τους τομείς, ξεκίνησε η περσινή χρονιά στη λογική του χτισίματος μιας κατάστασης, η οποία θα είναι ικανή να οδηγήσει όσο το δυνατόν συντομότερο τον Φίλιππο, στην φυσική του θέση, αυτή του πρωταγωνιστή. Με το προφίλ και την αξιοπιστία του συλλόγου εμφανώς βελτιωμένα, προσεγγίστηκαν εγνωσμένης αξίας παίκτες και νέοι επενδυτές, οι οποίοι πείστηκαν από το έργο και το πλάνο του νέου Φιλίππου. Επιστέγασμα στο συγκεκριμένο πλάνο ήταν η δημιουργία μιας διοίκησης, η οποία θα απαρτιζόταν από ανθρώπους σχετικούς με το άθλημα, που έχουν προσφέρει είτε ως αθλητές είτε ως παράγοντες στο παρελθόν, από όλα τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα της κοινωνίας της Βέροιας και με δεδομένη τη διάθεση και την θέληση να βοηθήσουν και να συμβάλλουν στην πρόοδο του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Η συνέχεια, παρά τις οποίες δυσκολίες και τα προβλήματα ήταν γνωστή. Αν και η επιτυχία, ήρθε νωρίτερα εκ του αναμενομένου, γεγονός το οποίο δυστυχώς έφερε αντίθετα αποτελέσματα»

Τι συνέβη και λίγες ημέρες πριν την προετοιμασία αποφάσισες να αποχωρήσεις από τον Φίλιππο;
«Το τι ακριβώς συνέβη είναι κάτι το όποιο σαφώς και δεν μπορεί να απαντηθεί αόριστα και επειδή θα χρηστεί να γίνουν συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις, θα προτιμούσα να μην το αναλύσω εκτενέστερα. Επιζητώ την κατάπαυση και όχι την αναζωπύρωση του θέματος. Ως απάντηση θα μπορούσα απλά να πω ότι τα οποία προβλήματα -τα οποία ήταν πολλά σε όλη αυτή την διαδρομή και πάντα με μοναδικό σκοπό την διατήρηση της εύρυθμης λειτουργιάς της ομάδας- φιλτράρονταν και απορροφούνταν κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην διαταραχτούν οι ισορροπίες και χαθεί ο προσανατολισμός. Επειδή όμως τον συγκεκριμένο ρολό είναι γνωστό ότι εξ αρχής τον είχα αναλάβει προσωπικά, όλα αυτά λειτούργησαν αθροιστικά και σε συνάρτηση με την εξέλιξη των πραγμάτων, τελικώς ανασταλτικά. Καταλυτικό ως προς την απόφασή μου να αποσυρθώ ήταν το γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιτυχίας είχε δυστυχώς αντίθετα αποτελέσματα σε επίπεδο συνεννόησης, παραδοχής και αποδοχής προσώπων και καταστάσεων, συνοχής, συσπείρωσης και διατήρησης της πεπατημένης, η οποία και μας οδήγησε ξανά στην κορυφή. Θεωρώ ότι ο πολυσύνθετος ρόλος μου παρερμηνεύτηκε και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς αντιλήψεων, θέσεων και απόψεων κατά το δοκούν. Κάπου εκεί κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν πλέον μονόδρομος».

Είναι ειλημμένη η απόφαση σου ή υπάρχει περιθώριο επιστροφής;
«Πιστεύω ότι είμαι αρκετά ώριμος πλέον στα 36 μου, ώστε να λαμβάνω αποφάσεις και όχι να δημιουργώ εντυπώσεις. Πράγμα το όποιο προφανέστατα δεν συνέβη ούτε σε αυτή την περίπτωση!»

Τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή χρονιά, αφού σύμφωνα με την διοίκηση είχες και φέτος εν λευκώ τον σχεδιασμό της ομάδας;
«Όπως προανέφερα η αλλαγή κάποιων καταστάσεων και με δεδομένη και παγιωμένη την ύπαρξη της πολυφωνίας πλέον, από το τέλος της περσινής σεζόν και την κατάκτηση των τίτλων, πρόεκυψαν σοβαρές διαφωνίες σε δομικά θέματα και λειτουργιές, οι οποίες στο παρελθόν είχαν στεφτεί με επιτυχία, συν το ότι στο προσκήνιο πλέον πέρασαν η ατομικότητα και οι προσωπικές φιλοδοξίες παραμερίζοντας την συλλογικότητα, η οποία πέραν του ότι ήταν η φιλοσοφία στην οποία χρίστηκε το παρόν οικοδόμημα, την θεωρώ και απαραίτητο συστατικό για την διατήρηση της εικόνας του μεγάλου πλέον Φιλίππου. Κρούσματα τα οποία υπήρχαν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς απλώς όπως είπα και προηγουμένως, με την πάροδο του χρόνου και την κλιμάκωση της επιτυχίας αντί να μειώνονται αυξάνονταν! Με χαροποίει ιδιαιτέρως πάντως το γεγονός ότι από την αποχώρηση μου και έπειτα υπάρχει έντονη κινητικότητα, ομαδικότητα, σύμπνοια και ταύτιση απόψεων στην διοίκηση. Κάλιο αργά παρά ποτέ! Ο εν λευκώ σχεδιασμός που αναφέρεις είναι κάτι πολύ σχετικό στην προκείμενη περίπτωση και ειδικά όταν στην μέχρι τώρα πορεία υπάρχουν πολλά περιστατικά που την αναιρούν. Το από ένα σημείο και μετά εν λευκώ, αφού δεν έχει ευοδώσει κάτι άλλο και όταν πλέον η κατάσταση έχει φτάσει χρονικά στο αμήν, προσωπικά το ερμηνεύω ως αναγκαστική παραδοχή κάποιων πραγμάτων και τώρα που δεν υπάρχει και χρόνος, κάνε ότι καταλαβαίνεις. Παρ όλα αυτά όμως γνωρίζοντας ότι όπως και τα υπόλοιπα θέματα που προέκυπταν η κατάληξη θα ήταν η ίδια, το ροστερ ακόμα και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ήταν έτοιμο. Και απ ότι γνωρίζω, πλην του Κ. Τσιλιμπάρη, όλοι οι υπόλοιποι είχαν συμφωνήσει να μείνουν και περίμεναν ενέργειες της διοίκησης. Το συμβόλαιο του Βεσελίνοβιτς μάλιστα βρίσκεται ακόμα, ανυπόγραφο από τους αρμόδιους, στο mail μου. Ο Σ. Καρυπίδης είχε συμφωνήσει από αρχές Ιουνίου ότι θα παραμείνει. Ο Γ. Μαστορογιάννης, παρά τις εκκρεμότητες του, οι οποίες και παρέτειναν μέχρι αρχές Ιουλίου τις διαπραγματεύσεις είχε επίσης συμφωνήσει. Ο δε αρχηγός της ομάδας Δ. Μπαντής ενώ σκόπευε στην διάρκεια της χρονιάς να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά τη λήξη της σεζόν, αποφάσισε να παραμείνει τελικά ενεργό μέλος αυτής της κατάστασης μαζί μας, για ένα ακόμη χρόνο. Πληροφορούμαι τώρα που μιλάμε, ότι όπως και οι προαναφερθέντες ήταν εκτός προγραμματισμού της νέας χρονιάς, τον οποίο προγραμματισμό είχα προσωπικά εν λευκώ και σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρόεδρο Γ. Φύκατα. Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν είναι κάπως παρωχημένο το όλο νόημα. Παρ αυτά επειδή δεν έχω καμία διάθεση να κάνω ούτε πολιτική, ούτε να μπω σε διαδικασία ανταλλαγής πυρών- κατηγοριών και επειδή πάντα προτεραιότητα μου ήταν το καλό του συλλόγου, διαχώρισα την θέση μου από κάτι το οποίο, έστω και σε αυτό το χρονικό σημείο, πείστηκα ότι έπαψε να ταυτίζεται με τις πεποιθήσεις και τον τρόπο λειτουργιάς που ακολουθώ».

Ισχύει ότι από τα μέσα της χρονιάς υπήρχε έντονη κόντρα με τον Πρόεδρο και κουμπάρο σου Γιώργο Φύκατα και πως βασικός λόγος ρήξης ήταν προοπτική της μεταγραφής του Αδάμ Παπαδόπουλου για την οποία εναντιώθηκες;
«Αν και νομίζω ότι έχω απαντήσει σε αυτό σου το ερώτημα εμμέσως με την μέχρι τώρα αναφορά μου σε σχετικά θέματα -απλώς για τον λόγο ότι αδίκως ένας αθλητής τέτοιου αγωνιστικού επίπεδου και ήθους όπως είναι ο Αδάμ βρέθηκε στο… μάτι του κυκλώνα, όσον αφορά τον Φίλιππο- θα απαντήσω παραθέτοντας τα προφανή! Φυσικά και δεν ισχύει και σαφώς και θα ήταν η πρώτη επιλογή για την νέα χρονιά, που εάν και εφ’ όσον ξεκινούσε με αυτόν θα ήταν ο δομικός λίθος του χτισίματος του Φιλίππου της νέας εποχής! Γνώριζα όμως ήδη από τον Δεκέμβριο ότι ο Αδάμ το καλοκαίρι θα φύγει σε ομάδα του εξωτερικού, όπως και έγινε. Τυχαίνει όπως γνωρίζεις κι εσύ να έχει μάνατζερ τον κ. Δουρουκλάκη με τον οποίο προσωπικά πέρα από την επαγγελματική σχέση που είχαμε όταν αγωνιζόμουν στο εξωτερικό, είμαστε και αδελφικοί φίλοι. Με δεδομένο αυτό λοιπόν ξεκίνησα μια προσπάθεια επαναφοράς ενός εξίσου ποιοτικού και αξιόλογου αθλητή σε αυτή την θέση του E. Βραζάλιτσα με τον οποίο επήλθε οριστική συμφωνία, μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση και ενασχόληση εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη του συμβολαίου του, στα μέσα Μαΐου. Τα υπόλοιπα είναι ευνόητα και για την οικονομία της συζήτησης τα παραλείπω. Το γεγονός ότι προσπάθησαν εν αγνοία μου να προσεγγίσουν έναν παίκτη σε μία θέση, όπου ήδη είχαμε κλείσει έναν άλλον, δημιούργησε την ένταση -και όχι ρήξη φυσικά- με τον κατά τα αλλά φίλο και κουμπάρο μου Γ. Φύκατα με τον οποίο οι σχέσεις μας παραμένουν άριστες!»

Αληθεύει ότι σου έγινε επίσημη πρόταση από την διοίκηση να αγωνιστείς έναν χρόνο ακόμα και την επόμενη σεζόν να αναλάβεις τεχνικός διευθυντής- μάνατζερ;
«Έτσι όπως το θέτεις και όπως αντιλαμβάνομαι το ερώτημα, δεν υπάρχει κάτι να επιβεβαιώσω η να διαψεύσω. Μία ανάλογη πρόταση σε ένα άτομο με τις δίκες μου αρμοδιότητες και ρόλους και μάλιστα από καταβολής εγχειρήματος, που συνεχίζει παράλληλα να είναι ακμαίος αγωνιστικά και που όχι μόνο δεν αποτελεί οικονομική επιβάρυνση για το σύλλογο, αλλά αντιθέτως συνεισφέρει οικονομικά, μου ακούγεται επιεικώς οξύμωρη, αν όχι περιπαικτική. Αυτό που ισχύει, αλλά σαν συνέπεια όλων αυτών και όχι ως ανταπόδοση, είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, η φυσική κατάληξη μου μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση θα ήταν η ανάληψη ενός αντίστοιχου πόστου στο τμήμα του χάντμπολ, οπότε για το συγκεκριμένο ερώτημα, ας μου επιτραπεί η έκφραση… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Φύκατας, δήλωσε ότι έμαθε για την αποχώρησή σου από δημοσιεύματα. Δεν τον είχες ενημερώσει;
«Την συγκεκριμένη δήλωση του προέδρου -και φίλου πάνω απ ‘ όλα- Γ. Φύκατα θα την αποδώσω στο επικοινωνιακό μέρος του όλου θέματος διότι λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπ’ όψιν, είναι κάτι το οποίο απλά δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Θα αποτελούσε γεγονός το συγκεκριμένο, εάν ήμασταν κάποιος σύλλογος του εξωτερικού όπου όλες οι ομάδες κλείνουν το αργότερο τον Ιούνιο τον σχεδιασμό τους. Αν δεν απατώμαι το ελληνικό πρωτάθλημα ανέκαθεν λειτουργούσα με χρονοκαθυστέρηση σε αντίστοιχα θέματα. Οπότε θεωρώ ότι όταν ένας παίκτης στα μέσα Ιουλίου δηλώνει ότι αποχωρεί είναι απολύτως εμπρόθεσμος και αφήνει άφθονο χρόνο αντίδρασης. Ειδικά όταν όλο το υπόλοιπο ρόστερ είναι θεωρητικά έτοιμο! Δεν ξέρω πάλι αν χάνω κάτι στην εξέλιξη των πραγμάτων! Ο Βεσελίνοβιτς πέρσι έκλεισε τέλη Αυγούστου. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς η ευτυχώς θεωρώ ότι δεν μπορώ να κατηγορηθώ! Μη θέλοντας φυσικά να αφήσω το οποιοδήποτε υπονοούμενο, με μια λογική προσέγγιση θα το απέδιδα ίσως στο ότι αφενός δεν πάρθηκε στα σοβαρά η απόφαση μου, είτε ότι θεωρήθηκε ότι με κάποιον τρόπο, καλώς η κακώς στο τέλος θα υπέκυπτα και θα συνέχιζα, έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες και την επομένη χρονιά. Για την ακρίβεια μάλιστα ήταν ο πρώτος που ειδοποιήθηκε και στην πορεία, ένας προς έναν, οι υπόλοιποι αρμόδιοι, διότι δυστυχώς το να βρεθεί συγκυρία με πλήρη η μερική απαρτία αυτών, καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, σε ένα τραπέζι, ήταν πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ο κύκλος της ενημέρωσης έκλεισε με τον Στέλιο Σειρεκϊδη, τον οποίο και εκτιμώ ιδιαίτερα ως άνθρωπο και μετά ως προπονητή. Ακλούθησαν οι παίκτες της ομάδας κτλ».

Αληθεύουν οι κατηγορίες που σου προσάπτουν ότι μετά την αποχώρηση σου προέτρεψες τους αθλητές που είχαν συμφωνήσει με τον Φίλιππο να αλλάξουν ομάδα με αποτέλεσμα αρκετοί να φύγουν;
«Το μόνο αληθές σε αυτή σου την ερώτηση και ταυτοχρόνως έμμεση απάντηση σε πολλά προαναφερθέντα, είναι ένα. Σε όλη αυτή την πορεία υπήρχαν κατηγορίες και μομφές επί διαφόρων θεμάτων με τελευταίο αυτό, τα οποίο όπως ακριβώς και όλα τα υπόλοιπα είναι παντελώς ανυπόστατο, προέρχονται από παρασιτικούς οργανισμούς, οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται παντού και αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο πλέον. Χωρίς παρ όλα αυτά να ασχολούμαι περαιτέρω καθ ότι αποτελούν πολύτιμο χαμένο χρόνο, διαπίστωνε ότι οι εν λόγο, με τις σαθρές απόψεις και βλέψεις που έχουν ως οδηγό και με μοναδικά όπλα την λασπολογία, την αμφισβήτηση, την απαξίωση και τον μηδενισμό κάθε είδους αξιών, προσπαθούν να μετριάσουν την πολυεπίπεδη ανυπαρξία τους δρώντας μόνιμος πλαγίως και με μοναδικό μέλημα την αποτροπή οποιουδήποτε μεγαλόπνοου εγχειρήματος, το οποίο θα ήταν υγείες και αξιοκρατικό, γιατί πολύ απλά ξεπερνώντας τους και προσπερνώντας τους θα τους απέβαλε αυτομάτως. Για οποιαδήποτε ταυτοποίηση της αλήθειας σχετικά με θέματα αποδόμησης της κατάστασης κλπ θα προέτρεπα απλά τον οποιονδήποτε έχει αμφιβολίες, είτε να ρωτήσει τους ίδιους τους παίκτες η να διασαφηνίσει το τι πραγματικά ισχύει ως προς τα της ομάδος γενικότερα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί κατόπιν ταυτοποίησης ονομαστικά πλέον να βγει και να με διαψεύσει».

Είναι αλήθεια ότι δεν ήθελες την επιστροφή του Νίκου Μάντζου ως υπεύθυνου ανάπτυξης, ενώ αντέδρασες και στην πρόσληψη του Στέλιου Σεϊρεκίδη τον Ιανουάριο, αλλά και την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα στο τέλος της σεζόν;
«Ένα από τα παραπάνω αναληθή διασκευάσματα. Με το Ν. Μάντζο, πέραν της φιλικής σχέσης που ανέκαθεν διατηρούσαμε και εκτός του 40Χ20, έκανα και κατ’ ιδίαν συζητήσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όταν μου ανέλυε το πλάνο του για τον ρολό που ενδεχομένως θα αναλάμβανε την νέα χρονιά. Το γεγονός όμως ότι καλώς η κακώς, δικαίως η αδίκως, υπήρχαν αντίθετες φωνές από μερίδα του συνόλου και επειδή προσωπικά έχω μάθει να σέβομαι όλες τις απόψεις, όφειλα να ταχτώ εν τέλει -με δημοκρατικό σκεπτικό και τρόπο λειτουργιάς πάντα και στην λογική του κοινού οφέλους- απέναντι σε οτιδήποτε θα διατάρασσε την ομαλή εξέλιξη της κατάστασης. Δυστυχώς συνέβη το ανεπιθύμητο και δυστυχώς οι εκ νέου διαβουλεύσεις επί του θέματος-προβλήματος οδήγησαν σε επιπλέον παράπλευρες οικονομικές και χρονικές απώλειες σε μια περίοδο δημιουργίας και όχι διενέξεων! Κατ’ επέκταση σε έναν οργανισμό με ασθενές πλέον ανοσοποιητικό με τα μικρόβια να κάνουν πάρτι, οδηγηθήκαμε σε μια νοσηρή κατάσταση, κατά την οποία σκοπίμως απομακρύνθηκε ένας σοβαρότατος άνθρωπος -φίλος και επενδυτής, αποσύροντας το ενδιαφέρον του για τα διοικητικά του Φιλίππου και μαζί με αυτόν τον ακολούθησαν και άλλοι! Η αποδόμηση στην οποία αναφέρθηκες λοιπόν μάλλον έχει αλλού την βάση της. Όσο για τον φίλτατο Σ. Σειρεκϊδη είναι ανάλογη περίπτωση με του Αδάμ. Επί προσωπικού δεν υπήρχε τίποτα απολύτως, απλά ήταν θέμα τρόπου επιβολής του ως επιλογή, κακής και άκυρης χρονικής στιγμής της έλευσης του, γεγονός το οποίο δημιούργησε παράπλευρα προβλήματα ως προς την πρότερη κατάσταση και άδικη μετάθεση ευθυνών ως προς την πρωτοβουλία της αντικατάστασης της και το ότι δεν δόθηκε η πρέπουσα βαρύτητα από τους αρμόδιους σε προβληματισμούς εκ μέρους των αθλητών, ως προς το αγωνιστικό κομμάτι και τον μελλοντικό σχεδιασμό».

Θα σταματήσεις το χάντμπολ ή θα αγωνιστείς σε άλλον Σύλλογο;
«Κοιτά να δεις, απ ότι πληροφορούμαι αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε απεγνωσμένη προσπάθεια εύρεσης καινούριας ομάδος, με ανεπιτυχή αποτελέσματα μάλιστα (!), κοινώς δεν κάνω σε κανέναν, είμαι μάνατζερ παικτών εξ’ ου και η συγκεκριμένοι στάση μου στα θέματα σχεδιασμών, διατηρώ ανεπισήμως επιχειρήσεις και γενικώς προφανέστατα κάνω τα πάντα και τίποτα! Μόλις έχω απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπόσχομαι να ενημερώσω άμεσα!
Εγώ αυτό που έχω να σου πω είναι ότι προς το παρόν είναι καλοκαίρι ακόμα, έχω ξεχάσει την τελευταία φορά που κατ’ αυτή την περίοδο συνέχιζα να κάνω πλανά διακοπών, οπότε όπως καταλαβαίνεις ούτε σε διαδικασία συνεχούς αναζήτησης βρίσκομαι όπως διαδίδεται, ούτε σκοπεύω να αγωνιστώ σε πρώτη φάση. Το τι και αν θα προκύψει στην πορεία το αφήνω ανοιχτό γιατί δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να κρεμάσω την φανέλα μου υπό διαφορετικές συνθήκες, όχι φυσικά για λόγους υστεροφημίας, άλλα ψυχολογίας. Επικρατέστερο σενάριο βεβαία -και δεδομένης της ηλικίας μου πάντα- είναι να αποχωρήσω και να προχωρήσω στην επομένη μέρα, παρ όλα αυτά σίγουρα δεν είναι η στιγμή να ανακοινώσω το οτιδήποτε.
Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον Φίλιππο, ο όποιος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής μου προσωπικότητας, με χαροποίει ιδιαιτέρως το γεγονός της έντονης κινητικότητας των τελευταίων ημερών και της δήλωσης βροντερού παρόντος και υπόστασης. Πληροφορούμαι ότι οι οποίες απευκταίες η μη απευκταίες τέλος πάντων απώλειες αντικαταστάθηκαν επάξια και η επομένη χρονιά θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων δυο χρόνων. Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι μετά από αυτά τα δυο χρόνια, έχοντας θέσει στις υπηρεσίες του συλλόγου ψυχή και σώμα και με την συνείδηση μου αναπαυμένη, αποχωρώ, έχοντας αφήσει το τμήμα τόσο σε αγωνιστικό, οικονομικό, όσο και διοικητικό επίπεδο όχι στο σημείο που το βρήκα εν έτη 2014, αλλά κραταιό, ακμαίο και πιο ισχυρό από κάθε άλλη φορά».