Ψυχάρα ο Φίλιππος - Κέρδισε στον δεύτερο τελικό και πάει στο Άργος

Σε τρίτο ματς οδήγησε την σειρά των τελικών ο Φϊλιππος. Παίζοντας με ψυχή και με άμυνα για σεμινάριο, κέρδισε στα σημεία τον Διομήδη με 18-17 και ισοφάρισε την σειρά μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο έχοντας στο πλάι του τον εντυπωσιακό κόσμο του.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν οι δυνατές άμυνες και το κοντρόλ παιχνίδι. Ο Φίλιππος δεν άφησε χώρους στον Διομήδη για να ξεδιπλωθεί γρήγορα και το πρώτο τριαντάλεπτο κύλησε με επιθέσεις έξι εναντίον έξι. Ο Φίλιππος προηγήθηκε γρήγορα με δυο γκολ του Παπαδόπουλου αλλά ο Διομήδης ισοφάρισε άμεσα και το ματς πήγε γκολ – γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μια φορά με δυο γκολ διαφορά, στο 27’ (8-10) αλλά ο Φίλιππος μείωσε σε 9-10 και θα είχε ισοφαρίσει αν σε αντεπίθεσή του (η μπάλα είχε φτάσει στα έξι μέτρα στον αμαρκάριστο Παπαδόπουλο) δεν είχε κλοτσήσει ο πάγκος του Διομήδη στον αγωνιστικό χώρο το κουτί με την κόλα. Οι δυο ομάδες εκδήλωσαν από μια επίθεση στον υπόλοιπο χρόνο, χωρίς να σκοράρουν, και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 9-10.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Διομήδης συντήρησε ένα προβάδισμα δυο τερμάτων αλλά ο Φίλιππος αντέδρασε και στο 40’ με τέρμα του Βουτσά ισοφάρισε σε 12-12. Οι παίκτες του Στέλιου Σεϊρεκίδη είχαν την ευκαιρία να πάρουν και το προβάδισμα αλλά έκαναν δυο πολύ άσχημες επιλογές και βρέθηκαν πίσω με 12-14 στο 44’. Οι βεροιώτες επέστρεψαν εκ νέου και στο 46’ με τον Παπαδόπουλο, μετά από εξαιρετική ασίστ Σανίκη, ισοφάρισαν σε 14-14. Ο Φίλιππος έχασε άλλη μια ευκαιρία να περάσει μπροστά στο 49’.

Ο Καρυπίδης εκτέλεσε πέναλτι αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Το προβάδισμα στους Βεροιώτες έδωσε στο 51’ ο Νίκος Βουτσάς ο οποίος ξεχύθηκε από την μια μεριά του γηπέδου στην άλλη και με δυνατό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 16-15. Ο Μπαντής έχασε την ευκαιρία για το +2 και ο Διομήδης ισοφάρισε. Άστοχος ήταν και ο Βεσελίνοβιτς, το μπλοκ σταμάτησε το σουτ και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (16-17). Ο Καρυπίδης απάντησε και με σουτ από το πλάι σημείωσε το 17-17 στο 56’.

Το δοκάρι της Βεροιώτικης εστίας σταμάτησε την επίθεση του Διομήδη αλλά ο Φίλιππος δεν το εκμεταλλεύτηκε. Με τον Βεσελίνονιτς έκανε λάθος και έδωσε την μπάλα ξανά στον Διομήδη. Ο Τσιλιμπάρης κράτησε το 17-17, ο Λοΐζος απόκρουσε την πρώτη φορά το σουτ του Τριανταφυλίδη αλλά ο Φίλιππος πήρε νέα επίθεση και ο Τριανταφυλλίδης με εκπληκτική προσποίηση τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και εκτέλεσε τον τερματοφύλακα του Διομήδη σημειώνοντας το 18-17, 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση ο Φϊλιππος έκανε άμυνα, ο Διομήδης κέρδισε φάουλ σε νεκρό χρόνο και η εκτέλεση κατέληξε άουτ και έμεινε το 18-17.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-6, 6-6, 8-9, 9-10 (ημχ.), 10-11, 11-12, 13-14, 15-15, 16-17, 18-17

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Ευαγγελόπουλος, Αρβανιτίδης, Μιχαηλίδης, Αποστολίδης 1, Ανανιάδης, Μπαντής , Δεληγιάννης, Σανίκης 2, Βουτσάς 2, Καρυπίδης 6, Κότσιφας, Δραγκόλας, Τσιλιμπάρης, Τριανταφυλλίδης 1, Παπαδόπουλος 4, Βεσελίνοβιτς 2.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Μεγαλοοικονόμου 1, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 2, Πασσιάς 4, Κοροβέσης, Μούγιτς, Άντρεγιτς 4, Ντάσεβιτς, Τουνγκελίδης, Σαμαράς 1, Σεϊρεκίδης 1, Μυλωνάς 2, Λοίζος, Δάσκαλος, Παπαδόπουλος 2.

Παρατηρητές: Μεϊμαρίδης- Παρτεμιάν, Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας

Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 4/5-3/6.