tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στην Βέροια η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Βασίλη Χατζηπαναγή στην Ελλάδα

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής υπήρξε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο δικός του Μαραντόνα, ο δικός του Μέσι, έστω κι αν ο ίδιος έχει αποτάξει αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Ήταν 7 Δεκεμβρίου του 1975, όταν ο «Βάσια» έδινε την πρώτη του… παράσταση στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ηρακλή και παρότι έμεινε στην ιστορία ως αυτός που γέμιζε το Καυτατζόγλειο κάθε Κυριακή από… μάρτυρες των εμπνεύσεων του, στο ντεμπούτο του βρήκε τον Γηραιό «εξόριστο» στη Βέροια!

Το ημερολόγιο δείχνει 7 Δεκεμβρίου του 1975. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 22 Νοεμβρίου για λογαριασμό του Ηρακλή και με μία μικρή καθυστέρηση λόγω ενός μικροτραυματισμού, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Γηραιού» απέναντι στον Ατρόμητο δύο εβδομάδες μετά την άφιξή του.

Λίγοι μπορούσαν να φανταστούν σε τι είδους καριέρα δινόταν αφετηρία εκείνη την ημέρα, παρότι η μεταγραφή του είχε προκαλέσει ενθουσιασμό, αποτελώντας τον έτερο πόλο έλξης εκείνου του Σαββατοκύριακου, όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονταν. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως ενώ ο Ηρακλής αγωνιζόταν στο γήπεδο της Βέροιας λόγω τιμωρίας, περίπου 3.000 οπαδοί του μετέβησαν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας για να παρακολουθήσουν για πρώτη τους φορά το νέο αστέρι της ομάδας τους.

Ο Χατζηπαναγής φρόντισε να δείξει με το… καλημέρα μερικά ψήγματα του τεράστιου ταλέντου του. Ήταν αρκετά για να μην ηττηθεί η ομάδα του, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, χάρις το γκολ του Μπεργελέ. Αρχικά, μέσω μιας κίνησης που έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού του, άδειασε πέντε αντιπάλους, μοίρασε την μπάλα στον Τάκη Νικολούδη, αλλά αυτός από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Επανέλαβε την ίδια φάση λίγο αργότερα και προσπάθησε να την τελειώσει μόνος του, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.

Όπως σημειώνεται στον Τύπο της εποχής, ο κόσμος στις κερκίδες αναγνώρισε αμέσως την αξία του Χατζηπαναγή, την ώρα που μερικοί συμπαίκτες του έμοιαζαν δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι ο συμπαίκτης τους ξεχώριζε σε τέτοιον βαθμό. Είτε ισχύει, είτε όχι, οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν να τον περιορίσουν. Στο 82ο λεπτό εκτέλεσε κόρνερ, υπήρξε χέρι και ο Γκέσιος έγραψε το 1-1 από την «άσπρη βούλα» ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πηγή: https://themasports.tothemaonline.com

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69