Ηλεκτρονικές πωλήσεις που δεν ακολουθούν τη νομιμότητα καταγγέλλει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Με επιστολή της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ηλεκτρονικών ιστοσελίδων, χωρίς να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.

Συγκεκριμένα η κα Τσιπουρίδου αναφέρει τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά ο εμπορικός κόσμος είναι αντιμέτωπος με το παραεμπόριο και νιώθει τον αθέμιτο ανταγωνισμό του, σε μια εποχή που οι έμποροι προσπαθούν να ορθοποδήσουν οικονομικά.

Τις μέρες αυτές παρατηρείται μια έξαρση του παραεμπορίου σε εποχιακά είδη και όχι μόνο. Διάφορα χειροτεχνήματα ,όπως και υπηρεσίες διακινούνται κυρίως μέσω ιστοσελίδων,από ορισμένους ιδιώτες που λειτουργούν χωρίς επίσημη έναρξη στην εφορία.

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε ότι αφορά την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρονται, ενώ δεν εκδίδεται κανένα νόμιμο παραστατικό.

Ελπίζουμε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να παρέμβουν για την ομαλή και νόμιμη λειτουργία της αγοράς.- Κυρίως όμως ευελπιστούμε ότι το καταναλωτικό κοινό θα αφουγκραστεί την αγωνία μας και θα στρέψει την πλάτη του σε όλους αυτούς που μας ανταγωνίζονται με τρόπο αθέμιτο, που κερδοσκοπούν σε βάρος όλων μας, σε βάρος των συνεπών πολιτών και φορολογουμένων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας στην προσπάθειά του να προστατέψει τα μέλή του θα αποτανθεί στην υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να πάρει τα ανάλογα μέτρα».