tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Βέροια ανεβάζει (τουριστική) ταχύτητα...

Τη Βέροια δεν της αρκεί πλέον να δέχεται χιλιάδες τουρίστες άλλα μόνο για λίγες ώρες. Κοντολογίς, δεν της αρκεί να δέχεται εκατοντάδες γκρουπ που διανυκτερεύουν στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ημαθίας μόνο για λίγες ώρες. Για να επισκεφτούν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, την εβραϊκή συναγωγή, τις παλιές ανακαινισμένες συνοικίες ή τις διάσπαρτες στην πόλη βυζαντινές εκκλησίες της. Κάνει προσπάθειες να μπει πιο δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, καθώς οι αρμόδιοι της πόλης δικαίως πιστεύουν πως μπορεί να γίνει η βάση πολυήμερων εκδρομών, καθώς όχι μόνο η πόλη αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχουν όλα όσα μπορούν να ικανοποιήσουν έναν τουρίστα.

Μια από τις προωθητικές ενέργειες που κάνει, είναι να πείσει τους τουριστικούς πράκτορες να την εντάξουν στα προγράμματα τους. Έτσι λοιπόν χθες στη Βέροια, έγινε μια ακόμη εκδήλωση προς αυτή την κατεύθυνση. Το δραστήριο γραφείο τουρισμού του Δήμου, προσκάλεσε την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και τα μέλη της, να επισκεφτούν τη Βέροια για να γνωρίσουν από κοντά τα τουριστικά της πλεονεκτήματα και να συναντηθούν με τους ντόπιους επιχειρηματίες που έχουν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό.

Η εκδήλωση έγινε στην επιβλητική αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου της πόλης, ένα από τα ωραιότερα Δημαρχεία στην Ελλάδα. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο που ολοκληρώθηκε το 1908 (επί οθωμανικής περιόδου) ως το γυμνάσιο της ελληνικής κοινότητας της Βέροιας.

Την αποστολή από τη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Βύρων Θεολόγης, υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης και ο Γιάννης Βαλαχής από το τμήμα τουρισμού του Δήμου.

b2b2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση,ς έγινε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους παρουσίαση των τουριστικών δυνατοτήτων της πόλης, της ιστορίας της, των δεκάδων μνημείων από όλες της περιόδους της ιστορίας, των πολλών εκδηλώσεων που γίνονται στην πόλη μερικές από τις οποίες είναι διεθνούς εμβέλειας και μιας νέας τουριστικής ατραξιόν που αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλη από τις ανθισμένες ροδακινιές, όταν ο κάμπος της Ημαθίας κάθε Μάρτιο μεταβάλετε σε ροζ πανδαισία καθώς ανθίζουν οι ροδακινιές.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βύρων Θεολόγης ζήτησε από τους ντόπιους επιχειρηματίες να ετοιμάσουν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα σε δελεαστικές τιμές ώστε οι τουριστικοί πράκτορες να τα προωθήσουν στην αγορά με αποτελεσματικό τρόπο.

Στη συνέχεια και μετά από ανταλλαγή απόψεων, έγιναν δεκάδες Β2Β συναντήσεις ανάμεσα στους τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες της πόλης, μια διαδικασία που εκτός των άλλων εκπαιδεύει τους ντόπιους σε πιο σύγχρονες μορφές τουριστικής προβολής και μάρκετινγκ.

Ακολούθησε ξενάγηση σε τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Πηγή: Όμορφα Ταξίδια

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69