Υπέρ της δωρεάν μετακίνησης όλων των μαθητών το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

arvanitis vlaxopoulou

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Ο δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η κοινή υπουργική απόφαση που βάζει περιορισμούς και δημιουργεί μαθητές δυο ταχυτήτων. Ο δήμαρχος εξέφρασε μόνο τις επιφυλάξεις του για το αν μπορεί να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας μεταφοράς των μαθητών. Με την τοποθέτηση του δημάρχου συμφώνησαν τόσο ο κ. Καραπαναγιωτίδης όσο και ο κ. Παπαγιάννης οι οποίοι διαφώνησαν με την σύσταση κρατικού φορέα μεταφοράς.

 

Ο Γιώργος Μελιόπουλος υιοθέτηση αυτούσιο το ψήφισμα και άσκησε κριτική στους άλλους αρχηγούς παρατάξεων για την διαφωνία τους στο θέμα της δημιουργίας κρατικού φορέα μεταφοράς.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκαν η κ. Βλαχοπούλου και ο πρόεδρος Γιώργος Αρβανίτης που περιέγραψαν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν παιδειά που δεν δικαιούνται να μεταφερθούν δωρεάν και μετακινούνται ακόμη και με τα πόδια. "Πρέπει να τους δείξουμε τους δρόμους καρμανιόλες για να δουν από που μετακινούνται τα παιδιά μας με τα πόδια" είπε η κ. Βλαχοπούλου και πρόσθεσε: "Ζητάμε κρατικά μέσα μεταφοράς για την ασφάλειά τους". Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κοινή υπουργική απόφαση ο κ. Αρβανίδης.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο Ζήσης Πατσίκας διαφώνησε με σκέλος του ψηφίσματος και δεν το ψήφισε.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα αναφέρει: "Την Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014, στο κέντρο της Βέροιας, γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ημαθίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με τον μινώταυρο της αδιαφορίας των υπευθύνων για τις σχολικές μεταφορές. Ο αγώνας που δώσαμε και που συνεχίζουμε, έχει σκοπό την υπεράσπιση των παιδιών μας. Στο αυτονόητο δικαίωμα τους να μαθαίνουν γράμματα, ανεξάρτητα αν ζουν δίπλα στο σχολείο ή χιλιόμετρα μακριά.

Απαιτούμε-άμεσα:
Να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.
Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη σταματά τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
7Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.

Παλεύουμε για:
Να γίνεται δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.

Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών καθ" όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα ΜΜΜ.

Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Προτείνουμε σαν μόνιμη λύση, αποδοτικότερη οικονομικά και βέλτιστη με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς και απευθείας κρατική 8χρηματοδότηση.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα άμεση και σταθερή λύση. ΑΡΚΕΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!
Συνεχίζουμε την αποχή και την επόμενη εβδομάδα. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, καλούμε στην μάχη αυτή τα σχολεία που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Ο ανυποχώρητος αγώνας είναι το όπλο μας".