tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αποχαιρετάμε το Φθινόπωρο στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev fthinoporo

Με αφορμή τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου και το τέλος του φθινοπώρου, οι μαθητές της Β' Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας "Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης", με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κ. Εύης Κρέξη, αποχαιρέτισαν με το δικό τους τρόπο την εποχή του χρόνου με τη μοναδικά, γήινα χρώματα.

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας και τα ποιήματα "Τα φύλλα" και "Δε μ' ακούς", από Φιλίσα Χατζηχάννα και Μάρω Λοΐζου αντίστοιχα, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα ήθη και έθιμα, καθώς και με τις γιορτές που συναντάμε στους τρεις μήνες του φθινοπώρου -Εισόδια Θεοτόκου, Άγιος Δημήτριος, κ.ά.-. Στη συνέχεια μίλησαν για τα αντιπροσωπευτικά φρούτα της εποχής, καταλήγοντας στο σταφύλι και τον τρύγο, όπου και συνέκριναν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού ανάμεσα στο σήμερα και την εποχή των παππούδων μας.

Για να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα οι μαθητές τις αλλαγές που υφίσταται η φύση με το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, κάνανε μία βόλτα στην αυλή του σχολείου, όπου και παρατήρησαν τα διάφορα χρώματα των φύλλων, καθώς και το γεγονός ότι άλλα έχουν πέσει και άλλα «κρατιούνται» ακόμα γερά στα κλαδιά των δέντρων. Οι μικροί μας φίλοι συνέλεξαν μερικά από τα φύλλα που συνάντησαν στο δρόμο τους και, διαθεματικά με το μάθημα της ζωγραφικής, δημιούργησαν ένα κολάζ με τα φθινοπωρινά χρώματα, προσθέτοντας και τις δικές τους πινελιές. Συγχρόνως, τα παιδιά ενεργοποίησαν τη φαντασία τους, και με τη βοήθεια της κυρίας τους έγραψαν κι ένα ποίημα για το φθινόπωρο.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να «χορεύουν» το φθινόπωρο, με τη συνοδεία των μουσικών κομματιών "Autumn" του Antonio Vivaldi και "The leaves are falling" της Rebecca Frezza, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της ψυχοκινητικής, κ. Φρίντας Αντύπα. Μπόρεσαν έτσι να «βιώσουν» το φθινόπωρο και να το γιορτάσουν με τον ολόδικό τους τρόπο, έτοιμα να υποδεχτούν το χειμώνα και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Ζέρβα Ελευθερία-Χαρά

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69