Ενίσχυση της σχέσης παιδιού-μουσικής μέσω των musical workshops

Γράφει η Άννα Αφεντούλη, Μουσικός

Το little piano school από τη φύση του είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' ότι έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Τα χειμερινά workshops όπως και τα καλοκαιρινά δεν έχουν στόχο τη φύλαξη των παιδιών αλλά την ενίσχυση της σχέσης παιδιού-μουσικής, πέρα απ΄το καθορισμένο μάθημα.

Στις συναντήσεις αυτές τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν' αναπτύξουν: τις γνώσεις τους μέσα απ' τα μουσικά παιχνίδια, τη φαντασία τους, τις δεξιότητες τους, να διεισδύσουν σε διαφορετικούς μουσικούς διαδρόμους και να κάνουν ταξίδια στο χρόνο σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με αυτούς που έχουν τις καθημερινές.

Το να χρησιμοποιείς μια γλώσσα επικοινωνίας με τα παιδιά όπως είναι η μουσική είναι κάτι μαγικό και φυσικά δημιουργεί συνδετικούς κρίκους μεταξύ τους. Το Σάββατο, ασχοληθήκαμε με τις προσωπικότητες των Mozart & Beethoven, η Ντο μείζονα είχε την τιμητική της (ο βασιλιάς στην τονική, ο συμβουλάτορας στην επιτονική, η βασίλισσα στη μέση κ.ο.κ) και σας λέω ναι...είναι θεμελιώδεις οι μουσικές κλίμακες όπως και οι προσωπικότητες των συνθετών που αύριο θα κληθούμε να παίξουμε έργα τους.

Θα μπορούσα να περιμένω άλλα δέκα χρόνια για να πω στα παιδιά τα ίδια πράγματα με τον τρόπο όμως που τα είχα μάθει εγώ ως μαθήτρια. Το βρίσκετε διασκεδαστικό;; Παρατηρήσατε ποτέ τον τρόπο που τα παιδιά σας μαθαίνουν πράγματα γρήγορα και τους μένουν;; Το Σάββατο, περάσαμε 4 ώρες και κανένα απ΄ τα παιδιά δεν κατάλαβε πως πέρασε η ώρα."Κυρία αφού τώρα ήρθαμε; Γιατί να φύγουμε; Δεν μπορούμε να καθίσουμε λίγο ακόμη;". Εμένα αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένη γιατί νιώθω ότι ανοίγω ένα κουτί στην ψυχή τους και μπορώ να το γεμίζω με όμορφα συναισθήματα και εμπειρίες αλλά το κυριότερο αγάπη για τη μουσική. Αυτό το κουτί έχει την ικανότητα να μεγαλώνει όσο εμείς θέλουμε...δεν είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτούμε;;;

 
Little piano school
Ακροπόλεως 36 , Προμηθέας, Βέροια
Τηλ. 2331072899