tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αποχή επ’ αόριστο στα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα μεταφοράς μαθητών

mathites poreia 23

Μετά από κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ημαθίας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του δήμου Βέροιας και του δήμου Νάουσας που αντιμετωπίζουν άμεσα και έντονα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία βελτίωση μετά και τις τελευταίες κινητοποιήσεις αλλά αντίθετα τα προβλήματα χειροτέρευσαν εξαιτίας της εφαρμοζόμενης Νομοθεσίας.

Στην κοινή του; ανακοίνωση αναφέρουν: "Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, που διογκώθηκε μετά τις αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις σχολείων στις οποίες η Ομοσπονδία είναι αντίθετη, αποτελεί την κορυφή των εκπαιδευτικών προβλημάτων. Προβλήματα που συνεχώς αυξάνονται όπως η ανυπαρξία απαραίτητων διορισμών (παράλληλης στήριξης), η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή, η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που οδηγεί τα σχολεία σε οικονομική ασφυξία και την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας, αποτελούν στοιχεία που δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε ομόφωνα η κραυγή αγωνίας από την πλευρά των γονέων για το μέλλον της δωρεάν, δημόσιας εκπαίδευσης, για το μέλλον των παιδιών.
Οι γονείς βλέπουν ότι με την ισχύουσα Νομοθεσία και την πολιτική που εφαρμόζεται ουσιαστικά η ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους όπως και οι υπόλοιπες βασικές λειτουργίες των σχολείων και της εκπαίδευσης, μεταφέρονται στις πλάτες των ίδιων.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟÏΔΙΑ !

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • Την αποχή επ' αόριστο από τα μαθήματα των μαθητών των σχολείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα μεταφοράς, αρχίζοντας από την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.
  • Να πραγματοποιηθεί Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Βέροια, την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου

Η Ο.Ε.Σ.Γ.Κ. Ημαθίας τονίζει πως τα εκπαιδευτικά προβλήματα αφορούν όλους τους γονείς, σε όποιο Σύλλογο κι αν ανήκουν. Θεωρούμε ότι για την επίλυσή τους είναι απαραίτητη η έμπρακτη, μαζική συμμετοχή κάθε γονιού, κάθε Συλλόγου στο συλλαλητήριο και στον αγώνα για μία πραγματική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69