Μαθήματα ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής - Kinesthetics στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Iev-msk

Στον παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτήριων «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση» οι μικροί μαθητές έχουν την δυνατότητα τρεις φορές την εβδομάδα να εξερευνούν την κίνηση, την μουσική και την εμπέδωση της αγγλικής γλώσσας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας της Ψυχοκινητικής με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Χορού Φρίντας Αντύπα.

Ακολουθώντας τα διεθνή standards στόχος της Ψυχοκινητικής Αγωγής είναι μέσα από ποικίλες κινητικές, ρυθμικές, μουσικές και σωματικές δραστηριότητες να συμβάλει στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ανάπτυξη των μικρών μαθητών, με λίγα λόγια να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας πολύπλευρης προσωπικότητας καλλιεργώντας τις πολλαπλές ικανότητες και δεξιότητες τους.

Όλα τα παιδιά έχουν έμφυτη μουσικότητα, αίσθηση του ρυθμού και κινητική αντίληψη όπως και αντιληπτικότητα στην εκμάθηση γλωσσών.

Με δημιουργικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από τα μαθήματα θα αποκτήσουν ψυχοκινητικές εμπειρίες, αναπτύσσοντας τις πολλαπλές τους ευφυΐες και γνώσεις που σχετίζονται με:

• την αντίληψη του σώματος και τις κινητικές ικανότητες ,μέσω της κινητικών εξερευνήσεων και της χρησιμοποίησης της χορολογιας- Language of Dance ®

• την αντίληψη του χρόνου και του ρυθμού με πληθώρα μουσικών ερεθισμάτων και την εξοικείωση με τα μικρά κρούστα όργανα

• την αντίληψη του χώρου

• την εκμάθηση και εμπέδωση της Αγγλικής Γλώσσας, μέσω του συστήματος μουσικοκινητικης αγωγής Music Together®

• τις ικανότητες κοινωνικοποίησης, συνεργασίας, αυτοεκτίμησης, εμπιστοσύνης και επιμονής, μέσω των ποικίλων κινητικών δραστηριοτήτων.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με τις Νηπιαγωγούς και την καθηγήτρια των Αγγλικών θα αναπτύσσονται project και εκδηλώσεις και τα παιδιά θα εφοδιάζονται με τα μουσικά CDs και με πλούσιο εποπτικό υλικό.