tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ανθρωπιστική βοήθεια της Ένωσης Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος στη Μαδαγασκάρη - Βεροιώτες Παιδίατροι σε αποστολή τον Αύγουστο

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος έστειλε τον Φεβρουάριο την πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια, στην Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, που περιλάμβανε 38.000 κουτιά με βρεφικό γάλα (Rontamil) της εταιρείας DREAVIA HEALTHCARE  HELLAS.

Στις αρχές του Απρίλη έφυγε η δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια από την Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση της βοήθειας στο Φίλυρο πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και η Ένωση των παιδιάτρων συμμετείχε με τρόφιμα και είδη που συγκέντρωσε μετά από ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη της και φίλους. Το φορτίο  περιλάμβανε συσκευασίες με έτοιμα γεύματα, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, δημητριακά, χαρτικά, είδη υγιεινής, σχολικά είδη, αλλά και εκκλησιαστικά είδη για τις ανάγκες της τοπικής εκκλησίας. 

Το 15% των παιδιών στην Ν. Μαγαδασκάρη πεθαίνει πριν καν συμπληρώσει το 1ο έτος της ζωής του ενώ ο μ.ο ζωης είναι τα 50 έτη για τους άνδρες και τα 55 έτη για τις γυναίκες.  

Από 7 έως 20Αυγούστου εθελοντική ομάδα παιδιάτρων μελών της Ένωσης, με παθολόγο και νοσηλεύτρια θα επισκεφθούν την περιοχή, για να παράσχουν ιατρική φροντίδα, κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της περιοχής Τουλεάρ και των γύρω χωριών, ενώ παράλληλα θα γίνεται και η διανομή του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώνεται.

Στην δράση θα συμμετάσχουν 15 παιδίατροι απ' όλη την Ελλάδα, με τους  περισσότερους να είναι από την Βόρεια Ελλάδα. Από την Βέροια θα είναι οι δύο παιδίατροι Αγγελική Δημάκου και Σταυρούλα Παπαχατζή.

Μάλιστα πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Βέροια, μια Συναυλία Αγάπης με τα έσοδα να διατίθενται για τους σκοπούς της δράσης.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος και επικεφαλής της αποστολής «ΦροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης, Δρ Όλγα Τζέτζη, επισήμανε πως «η προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Στο μεταξύ σχεδιάζουμε και την αποστολή ενός ακόμη κοντέινερ με ειδικό φαρμακευτικό υλικό με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες και τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης».

Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, Σεβασμιότατος Πρόδρομος, σε δήλωσή του σημείωσε πως «η φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας τώρα από τη Θεσσαλονίκη είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι για μας ένα σημαντικό εφόδιο για να συνεχίσουμε το έργο μας σε περιοχή που δοκιμάζεται καθημερινά. Και σε αυτόν τον αγώνα νιώθω ευτυχής που βρίσκουμε συμμάχους, όπως εν προκειμένω, την Αδελφότητα και την Ένωση των παιδιάτρων από τη Βόρεια Ελλάδα».

18o marath

Συμμετοχή στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλένανδρος 5χλμ

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 18ος Διενής Μαραθώνιος Μέγας Αλέναδρος 5 χιλιομέτρων.

Όλα τα έσοδα η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα τα διαθέσει για την ανθρωπιστική αποστολή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος στη Μαδαγασκάρη.

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίδεται η εκκίνηση του αγώνα.

Ο τερματισμός βρίσκεται στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

enosi madag

Πηγή πληροφοριών: voria.gr, iatronet.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69