tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αρθροσκόπηση γόνατος: Ποιος μπορεί να την κάνει και πόσο μπορεί να κοστίσει

Οι ορθοπεδικές επεμβάσεις πλέον αποτελούν ρουτίνα και οι διάφορες τεχνικές που εφαρμόζονται έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια. Οι ορθοπεδικοί γιατροί μπορούν εύκολα να προχωρήσουν στην διάγνωση του προβλήματος και στην άμεση θεραπεία προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα του ασθενή. Μια τέτοια επέμβαση είναι και η αρθροσκόπηση γόνατος

https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82, η οποία θεωρείται μία αναίμακτη, επεμβατική διαδικασία και χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του γόνατος.

Σήμερα, τα περισσότερα ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία μπορούν να παρέχουν αυτή την επέμβαση με την βοήθεια των κρατικών και ιδιωτικών ταμείων υγείας συν την αμοιβή του γιατρού την οποία ο ασθενής την κανονίζει σε συνεννόηση μαζί του. Τα ποσά δεν είναι απαγορευτικά και πολύ προσφεύγουν σε αυτή τη λύση προκειμένου να απαλλαγούν από χρόνιους πόνους και προβλήματα στην άρθρωση του γονάτου.

Κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης γόνατος, ο ασθενής πρώτα αναισθητοποιείται,  ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας. Στη συνέχεια, ο χειρουργός κάνει μικρές τομές στο γόνατο του ασθενούς μέσω των οποίων εισάγεται το αρθροσκόπιο, ένας μικρός σωλήνας εξοπλισμένος με κάμερα και φως. Οι εικόνες από την κάμερα εμφανίζονται σε μια οθόνη, επιτρέποντας στον χειρουργό να εξετάσει το εσωτερικό του γόνατος με μεγάλη λεπτομέρεια. Εάν ο χειρουργός εντοπίσει προβλήματα, όπως σχισμένο σύνδεσμο, κατεστραμμένο χόνδρο ή χαλαρά θραύσματα οστού, μπορεί να εισάγει μικροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία μέσα από τις τομές για να διορθώσει το πρόβλημα.

Η πορεία της ανάρρωσης μετά από την επέμβαση εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, την έκταση της βλάβης που επιδιορθώθηκε και η συμμόρφωση του ασθενούς στις οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας. Γενικά, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι την ίδια ημέρα της επέμβασης. Ο πόνος και το πρήξιμο είναι κοινά συμπτώματα, αλλά συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες. Ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πατερίτσες ή κάποιο προσωρινό στήριγμα και συνήθως ξεκινάει ήπιες ασκήσεις στο γόνατο αμέσως μετά την επέμβαση για να επιταχύνει  την επούλωση και να αποκαταστήσει την κινητικότητα της άρθρωσης.

Η φυσικοθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση. Οι τακτικές συνεδρίες βοηθούν στην ανάκτηση της δύναμης και στη βελτίωση του εύρους κίνησης στο γόνατο. Είναι σημαντικό ο ασθενής να ακολουθεί όλες τις οδηγίες αποκατάστασης που δίνονται από τον ορθοπεδικό https://www.grigoriosavramidis.gr/ γιατρό για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενώ πολλοί ασθενείς συνήθως επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε έξι έως οκτώ εβδομάδες, η πλήρης περίοδος ανάρρωσης μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Οι Έλληνες ορθοπεδικοί είναι γνωστοί για την άριστη ιατρική τους κατάρτιση. Αρκετοί έχουν σπουδάσει και δουλέψει σε μεγάλα ιατρικά κέντρα για χρόνια στο εξωτερικό και έχουν αποκτήσει πλούσια εμπειρία πάνω στις επεμβάσεις αυτές. Επιπλέον, στην Ελλάδα το κόστος αυτών των ιατρικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της αρθροσκόπησης γόνατος, είναι αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πόλο έλξης για πολλούς ξένους που θέλουν να επισκεφτούν την χώρα με σκοπό να αναζητήσουν μία πιο οικονομική ιατρική φροντίδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69