tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς λειτουργεί η laser αποτρίχωση;

Όλοι έχουμε ακούσει για την laser αποτρίχωση, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζετε γι' αυτήν; Είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να αφαιρέσουν τις ανεπιθύμητες τρίχες τους, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι σίγουροι για το πώς ακριβώς λειτουργεί. Για να ξεκαθαρίσετε κάθε σύγχυση, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε άτομο για την laser αποτρίχωση.

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς λειτουργεί η laser αποτρίχωση. Λοιπόν, η διαδικασία στοχεύει στη μελανίνη, η οποία είναι η χρωστική ουσία που δίνει χρώμα στα μαλλιά και το δέρμα σας. Η μελανίνη είναι αυτό που κάνει τα μαλλιά σας να έχουν σκούρο χρώμα (και συμβάλλει επίσης στον χρωματισμό των ματιών και του δέρματός σας). Η ακτίνα λέιζερ θερμαίνει τον θύλακα όπου πέφτει, έτσι ώστε να καταστρέφει τη ρίζα κάθε τούφας ανεπιθύμητης τρίχας χωρίς να βλάπτει τον περιβάλλοντα ιστό ή τα κύτταρα του δέρματος. Καθώς περνάει ο χρόνος μετά τη θεραπεία, αυτό προκαλεί ουλές σε αυτές τις τρίχες και πέφτουν μέσα σε μερικές εβδομάδες από τη θεραπεία με λέιζερ.

Η laser αποτρίχωση λειτουργεί καλύτερα σε άτομα με πιο σκούρα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα, αλλά μπορείτε ακόμα να την κάνετε αν έχετε ανοιχτά μαλλιά και πιο σκούρο δέρμα ή σκούρα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε laser αποτρίχωση ως τρόπο αφαίρεσης των ανεπιθύμητων τριχών του σώματος, είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιοι τύποι λέιζερ χρησιμοποιούνται σε αυτή τη διαδικασία. Για παράδειγμα: το λέιζερ αλεξανδρίτη στοχεύει στη μελανίνη (τη χρωστική ουσία που δίνει στο δέρμα σας το χρώμα του). Εξαιτίας αυτού, χρησιμοποιείται συχνά σε όσους έχουν πιο σκούρα επιδερμίδα, επειδή θα δουν καλύτερα αποτελέσματα από κάποιον που έχει πιο ανοιχτόχρωμη χρώση.

Το λέιζερ θα στοχεύσει στις περιοχές-στόχους και στη συνέχεια θα παλμοδοτηθεί για να καταστρέψει τα άκρα των τριχών που βρίσκονται στον θύλακα. Η μελανίνη στο δέρμα σας απορροφά την ενέργεια από το λέιζερ, η οποία θερμαίνεται και καταστρέφει τους θύλακες των τριχών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιος τύπος λέιζερ χρησιμοποιείται για τη δική σας διαδικασία. Διαφορετικοί τύποι λέιζερ έχουν διαφορετικά μήκη κύματος, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν διαφορετικές επιδράσεις σε διαφορετικούς τύπους ιστών. Για παράδειγμα, ένα μεγαλύτερο μήκος κύματος διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα από ένα μικρότερο μήκος κύματος, αλλά προκαλεί επίσης μεγαλύτερη βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό καθώς διέρχεται (αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο ή εγκαύματα). Ένα μικρότερο μήκος κύματος εκπέμπει λιγότερη θερμότητα και προκαλεί λιγότερη βλάβη, ενώ εξακολουθεί να φτάνει στον θύλακα της τρίχας.

Υπάρχουν τρεις τύποι λέιζερ που χρησιμοποιούνται σήμερα στις θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ - τα λέιζερ Nd-YAG (γρανάτης νεοδυμίου καιτρίου αργιλίου), τα λέιζερ αλεξανδρίτη και τα λέιζερ διόδου.

Το Nd-YAG είναι ο πιο δημοφιλής τύπος λέιζερ επειδή λειτουργεί καλά σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των σκουρόχρωμων αποχρώσεων του δέρματος, αλλά δεν λειτουργεί τόσο καλά σε πολύ σκούρο δέρμα. Τα λέιζερ Αλεξανδρίτη και Δίοδος δεν έχουν τόση ισχύ όσο το Nd-YAG, οπότε είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε σκουρόχρωμους τόνους δέρματος.

Συμπέρασμα

Η laser αποτρίχωση είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών! Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν θέλουν να ξυρίζονται ή να κάνουν αποτρίχωση, καθώς μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες. Η διαδικασία μπορεί να γίνει στο σπίτι ή σε επαγγελματική εγκατάσταση, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν πάροχο που έχει εκπαιδευτεί σε αυτό το είδος θεραπείας. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας εδώ στο Derma Act, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69