tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το «Θρίλερ» της Μάσκας

Της Δήμητρας Ζησέκα

Από την αρχή της πανδημίας έχει γίνει ιδιαίτερη μνεία για τη χρήση της μάσκας και ειδικά τις τελευταίες μέρες.

Η χρήση της μάσκας αρχικά δεν συστήνονταν για χρήση από τους πολίτες και ήταν υποχρεωτική μόνο από τους εργαζόμενους στα σούπες μάρκετ, τα περισσότερα τήρησαν το μέτρο. Μάλιστα σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι ιθύνοντες ήταν κατά της χρήσης της μάσκας λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητη και μάλιστα μπορούσε να αποβεί και μοιραία η μη ορθή χρήση της.

Στη συνέχεια πριν από λίγες μέρες ανήγγειλαν την ευρεία και υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους επαγγελματίες και από τους πολίτες όπως και από τα παιδιά στο σχολείο- μάλλον θεώρησαν ότι πλέον μάθαμε να την χρησιμοποιούμε.

Η απόφαση αυτή αναιρέθηκε και περάσαμε στην μη υποχρεωτική χρήση παρά μόνο εθελοντικά και τελικά σήμερα ανακοινώθηκε η υποχρεωτική της χρήση στα νοσοκομεία, στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά να έχουν οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά.

Για όλα αυτά αρμόδια είναι η επιστημονική επιτροπή.

Φυσικά και χρειάζεται η μάσκα ως ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά από όλους.

Αυτό που δεν άκουσα ούτε από τους υπευθύνους ούτε από τους δημοσιογράφους είναι ότι από τη στιγμή που η χρήση της έγινε υποχρεωτική και θα επιβάλλεται πρόστιμο αν δεν υπάρχει μάσκα, αυτή πλέον παύει να είναι απλό προϊόν.

Δεν άκουσα κάποια αναφορά σχετικά με την δωρεάν διάθεση της σε ευπαθείς ομάδες, δεν άκουσα για έλεγχο και διαφάνεια στην παραγωγή και προμήθεια μασκών από τα καταστήματα και φυσικά καμία αναφορά για κόστος της μάσκας.

Αυτές που είναι μιας χρήσεως η τιμή τους αγγίζει το 1.10 ευρώ στη λιανική και άνω ενώ πριν από την πανδημία κόστιζαν 0.10 ευρώ. Εάν αγοράσει κάποιος το κουτί που περιέχει 100 μάσκες η τιμή του είναι 65ευρώ-το φτηνότερο. Εάν σκεφτούμε ότι απαγορεύεται η χρήση τους δεύτερη φορά αυτό σημαίνει 2 με 3 μάσκες την ημέρα το άτομο άρα ένα κουτί για ένα μήνα. Καταλαβαίνουμε ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Χώρες με πιο ισχυρή οικονομία από τη δική μας θα χορηγούν τις μάσκες δωρεάν στους πολίτες όπως ανακοινώσε ήδη η Ισπανία. Στη χώρα μας δεν έγινε καμία αναφορά. Γνωρίζουμε όλοι ότι η οικονομία μας δεν αντέχει και είναι σε χειρότερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, θα έπρεπε όμως το κράτος να μεριμνήσει να πωλούνται οι μάσκες σε πολύ χαμηλή τιμή και να μην υπάρχει αισχροκέρδεια.

Άλλωστε ο κ.Γεωργιαδής στις αρχές της πανδημίας δήλωνε στα κανάλια ότι δεν θα επιτρέψει την αισχροκέρδεια, μήπως άλλαξε γνώμη τελικά?

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69