tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

10 συμβουλές για να «απογειώσεις» τον μεταβολισμό σου & να αυξήσεις τις καύσεις σου

Γράφει η Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να κάνεις τον μεταβολισμό σου να «τρέχει» με χίλια:

Κόκκινη καυτερή πιπεριά: περιέχει το συστατικό καψαϊκίνη, η οποία προκαλεί αυξημένη θερμογένεση στο σώμα μας (αύξηση θερμοκρασίας) με αποτέλεσμα να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και να εκτελεί περισσότερες καύσεις.

Νερό: όσο καλύτερα ενυδατωμένοι είστε, τόσο καλύτερα και πιο σωστά γίνονται οι καύσεις στο σώμα σας. Στα κύτταρα εκτελούνται καθημερινά χιλιάδες χημικές αντιδράσεις, οι οποίες χρειάζονται νερό για να πραγματοποιηθούν ενώ αν είστε αφυδατωμένοι ο μεταβολισμός πέφτει σε λήθαργο.

Καφές: η καφεΐνη αλλά και πλήθος άλλων αντιοξειδωτικών που περιέχει επιταχύνουν το μεταβολισμό, διεγείρουν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του εγκεφάλου και βοηθούν στο να νιώθετε χορτάτοι αποτρέποντάς σας έτσι και από το τσιμπολόγημα.

Πράσινο τσάι: οι κατεχίνες που περιέχει επιδρούν στη διαδικασία της θερμογένεσης και της λιπόλυσης βοηθώντας έτσι στον έλεγχο του βάρους.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα του κορεσμού-πληρότητας. Επίσης, λόγω του ότι αποτελούν τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (αυξάνουν σταδιακά τη γλυκόζη του αίματος) παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Μικρά & συχνά γεύματα: Κάθε φορά που τρώτε ο οργανισμός σας “καίει” ένα ποσό θερμίδων για τη διαδικασία της πέψης. Ο μεταβολικός ρυθμός γίνεται πιο γρήγορος αν τα γεύματα είναι μικρά και συχνά παρά όταν καταναλώνετε ένα μεγάλο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε και τα απότομα σκαμπανεβάσματα των τιμών της γλυκόζης στο αίμα, γεγονός το οποίο οδηγεί στην αποθήκευση λίπους.

Άπαχη πρωτεΐνη: όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, κόκκινο άπαχο κρέας, αυγό. Τρόφιμα που συμβάλλουν στον κορεσμό παρέχοντας στον οργανισμό πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, “χτίζοντας” έτσι το μυϊκό σας σύστημα. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό διότι όσο περισσότερη μυϊκή μάζα διαθέτετε στο σώμα σας, τόσο περισσότερο επιταχύνεται ο μεταβολισμός σας.

Γαλακτοκομικά: Σύμφωνα με έρευνες, το ασβέστιο των γαλακτοκομικών προϊόντων βοηθά στη διάσπαση του λίπους του σώματος και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Φυσική δραστηριότητα: Με κάθε είδους σωματική δραστηριότητα, εκτός από τις θερμίδες που καίτε την ώρα της γυμναστικής, αυξάνεται και τη μυϊκή μάζα του σώματος, που με τη σειρά της επιταχύνει τον μεταβολισμό. Έτσι, βοηθάτε στη γρηγορότερη απώλεια βάρους. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο δουλεύουν οι μυϊκές σας ομάδες, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο μεταβολισμός και οι καύσεις σας.

Επαρκής ύπνος: Σύμφωνα με έρευνες, ο ύπνος επηρεάζει την έκκριση ορμονών που σχετίζονται με την ρύθμιση της όρεξης. Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα λεπτίνης (ορμόνης που σχετίζεται με τον κορεσμό) και υψηλά επίπεδα γκρελίνης (ορμόνης που σχετίζεται με την πείνα). Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα έτσι ώστε να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος.

περι... διατροφής
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΞΕΝΙΑ – ΜΑΡΙΑ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Εληάς 2, Βέροια
Τηλ. 2331072773, 6972131861
www.pliroforiodotis.gr/peri-diatrofis

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69