tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Περι... διατροφής... Το νέο διαιοτολογικό γραφείο της Βέροιας

Το νέο διαιοτολογικό γραφείο της Ξένιας - Μαρίας Παπαναστασίου, Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, M.Sc., άνοιξε πρόσφατα της πύλες του στο κέντρο της Βέροιας.

Η Ξένια - Μαρία Παπαναστασίου σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής της μελέτης ασχολήθηκε με την διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών σε εγκυμονούσες γυναίκες και εκτίμηση της θρεπτικής τους κατάστασης τόσο σε μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη) όσο και σε μικροθρεπτικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) με την βοήθεια εργαστηριακών δεικτών.
Για την διεκπεραίωση της πτυχιακής της έρευνας συνεργάστηκε με τα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, θέλοντας να συνεχίσει την επιμόρφωσή της πάνω στο θέμα της διατροφής σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία μέσα από ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό της πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας με κατεύθυνση την Φυσιολογία της Διατροφής & Κατάσταση Υγείας.
Στη μεταπτυχιακή της διατριβή ασχολήθηκε με την επίδραση των ισοφλαβονών σε μεταβολικούς δείκτες (HDL, LDL, τριγλυκερίδια) στο πλάσμα του αίματος αλλά και στο μέγεθος των λιποκυττάρων σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Η πρώτη της επαφή με το επαγγελματικό κομμάτι της διαιτολογίας ήταν μέσα από την πρακτική της άσκηση στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, όπου είχε την αρμοδιότητα κατάρτισης διαιτολογίων για τους ασθενείς.
Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της προγράμματος στην Ολλανδία πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην εταιρεία Mead Johnson Nutrition στο τμήμα Research & Development (R&D), όπου της δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσει την σχέση του φαιού λιπώδη ιστού με την παχυσαρκία και την δυνητική αντιμετώπισή της μέσω της ενεργοποίησης του συγκεκριμένου τύπου λιπώδους ιστού.

Σήμερα, η Ξένια - Μαρία Παπαναστασίου διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Βέροιας.

Εξατομικευμένη Διαιτολογική Υποστήριξη και Διατροφική Εκπαίδευση για ενήλικες και παιδιά.

Υπηρεσίες:

Διατροφική υποστήριξη & εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για:
- Ρύθμιση σωματικού βάρους (απώλεια & πρόσληψη)
- Παθολογικές καταστάσεις (π.χ. καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, χοληστερόλη, διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές, ενδοκρινολογικές & μεταβολικές διαταραχές)
- Παχυσαρκία
- Εγκυμοσύνη – Θηλασμός
- Αθλητές – Ασκούμενους
- Aνάλυση σύστασης σώματος και έγκαιρη ανίχνευση καρδιαγγειακού κινδύνου χρησιμοποιώντας την επιστημονικά πιστοποιημένη αρχή της Ανάλυσης Βιο-Εμπέδησης.
- Αξιολόγηση λιπώδους & άλιπης μάζας σώματος
- Συνολική ενυδάτωση οργανισμού & Ενδοκυττάριο – Εξωκυττάριο υγρό
- Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR)

περι... διατροφής
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΞΕΝΙΑ – ΜΑΡΙΑ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διατροφή & Υγεία του Ανθρώπου από το Wageningen University της Ολλανδίας
Εληάς 2, Βέροια
Τηλ. 2331072773, 6972131861
www.pliroforiodotis.gr/peri-diatrofis

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69