tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μειωμένη κατά 35% η οινοπαραγωγή

Μικρότερη παραγωγή, αλλά με την ίδια γνωστή ποιότητα είναι ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε για τους αμπελουργούς και οινοποιούς της Ημαθίας.

Ειδικά το ξυνόμαυρο της Νάουσας εμφανίζεται ανεπηρέαστο από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έπληξαν άλλες περιοχές της Ελλάδος και του νότου της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Φουντούλης, πρόεδρος του συνδέσμου οινοποιών Νάουσας, εξηγεί πως οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις την περίοδο της ανθοφορίας, προκάλεσαν προβλήματα στην συνήθη παραγωγή. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν τους οινοπαραγωγούς της Ναούσης, καθώς το ανάγλυφο του Βερμίου προστάτεψε τους αμπελώνες.

Οι χώρες που βρίσκονται στον επόμενο παράλληλο βορειότερα δεν είχαν προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες, καθώς οι χειμώνες διατηρούν ακόμη την περιοδικότητά τους. Το εύκρατο μεσογειακό κλίμα μετακινείται βορειότερα και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο και την επόμενη χρονιά. 

Εκείνο που τονίζει ο κ. Φουντούλης, είναι η φροντίδα των φυτών, που εγγυάται την ποιότητά τους. Δίνεται μεγάλη προσοχή στην καλλιέργεια οι αμπελουργοί φροντίζουν τα λιπάσματα και τα φάρμακα, να μην βαρύνονται με την συνήθη τοξικότητα και ν είναι απολύτως ασφαλή για τις καλλιέργειες και τους καταναλωτές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69