tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου λειτουργίας της βιβλιοθήκης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, στην οποία δόθηκε το όνομα «Χρίστος Τσολακης» προς τιμή του αείμνηστου Έλληνα φιλολόγου και παιδαγωγού, του «δασκάλου της καρδιάς», όπως αποκαλούνταν. Ο νέος χώρος της βιβλιοθήκης βρίσκεται στους χώρους που στεγαζόταν στο παρελθόν το Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης».

Η αναδιοργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης έγινε με την ενεργό εμπλοκή των μαθητών/τριών στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Βιβλιοθήκη, μια δημιουργική γωνιά για όλους", το οποίο εκτός από την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας αποβλέπει και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αναφορικά με το θέατρο, τη μουσική και τη φωτογραφία, γι΄αυτό και καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές/τριες συμμετέχουν σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα.

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν μουσικά με έργα που παρουσίασε το κιθαριστικό ντουέτο που αποτελούνταν από τον καθηγητή κιθάρας, Βαλαβάνη Βασίλη και τον μαθητή του της γ΄ γυμνασίου, Αδαμόπουλο Δημήτρη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία, επίσης, να συμμετάσχουν σε ποικίλες βιωματικές δράσεις, οι οποίες τους ενθουσίασαν, με τη συμβολή της μουσικοπαιδαγωγού και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Μητρέντζη Δήμητρας αξιοποιώντας το παραμύθι της "Δεν περνάς, κυρά-Μαρία(τα τρία θήτα: θύμα, θύτης, θεατής)".

Υπεύθυνες της βιβλιοθήκης είναι οι Χονδραντώνη Ευδοξία και Σκουμποπούλου Χαρίκλεια.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69