tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Ομάδα Επιχειρηματολογίας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ του Ρητορικού Ομίλου της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, η Ομάδα Επιχειρηματολογίας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας επισκέφθηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ του Ρητορικού Ομίλου της Νομικής Σχολής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχ. Δραστηριοτήτων και της Δράσης στον άξονα «Σχέσεις μεταξύ μαθητών» με τίτλο «Επιχειρηματολογείν: η οδός προς το συμφιλείν».

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη και συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Νάουσας. Στόχος της συνεργασίας των δύο σχολείων ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μελών των ομάδων επιχειρηματολογίας, καθώς φιλοσοφία μας είναι ότι το ρητορικό αγώνισμα της Αντιλογίας «ενώνει» και δεν δημιουργεί κλίμα στείρας αντιπαράθεσης.

Οι φοιτητές-μέλη του Ρητορικού Ομίλου υποδέχτηκαν τους μαθητές με πολύ φιλόξενη διάθεση και μίλησαν μαζί τους, με βάση την εμπειρία τους, για τη συνέχεια του ρητορικού αγωνίσματος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τους κανόνες των αγώνων που εφαρμόζουν στις προπονήσεις τους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν στο βήμα οι ομιλητές για την υπεράσπιση της θέσης τους.

Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη του Ρητορικού Ομίλου προέρχονται από διάφορες Πανεπιστημιακές σχολές, γεγονός που αποδεικνύει πως η Ρητορεία δεν είναι προνόμιο μόνο των Θεωρητικών Επιστημών.

Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη ήταν πολύ θετικές και οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από τη συνύπαρξη για πρώτη φορά δύο ομάδων επιχειρηματολογίας σε μια κοινή δράση, όσο και από τις γνώσεις που αποκόμισαν και την ευγένεια των φοιτητών που τους υποδέχτηκαν.

"Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας αρχικά στους μαθητές και στις προπονήτριες του 1ου ΓΕΛ Νάουσας για την άψογη συνεργασία μας. Συγχαίρουμε, επίσης, τους μαθητές της Ομάδας μας για το ήθος και τη συμπεριφορά που επέδειξαν, ώστε να τους καμαρώνουμε για μια ακόμη φορά. Απευθύνουμε, τέλος, τις θερμότερες ευχαριστίες μας πρωτίστως στον πρόεδρο του Δ.Σ του Ρητορικού Ομίλου Νομικής κ. Χρήστο Καλαΐτζίδη, μεταπτυχιακό υπότροφο της Νομικής και ασκούμενο δικηγόρο, για την άμεση ανταπόκριση, τη διάθεση, την προθυμία και προνοητικότητα που επέδειξε στο μέγιστο βαθμό, ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η δράση αυτή. Φυσικά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, που μας υποδέχτηκαν και μας κατατόπισαν για τον Όμιλο. Ευχαριστούμε λοιπόν για τη φιλοξενία τις φοιτήτριες Χριστίνα Νούλα (Νομική ΑΠΘ), Κωνσταντίνα Πανούση (Νομική ΑΠΘ), Κωνσταντίνα Παπανικολάου (Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ), Φωτεινή Παπασάββα (Νομική ΑΠΘ)" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69