tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η συγγραφέας Σοφία Καλογερίδου στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Με μια ακόμη τρυφερή συνάντηση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με συγγραφέα, με τη συγγραφέα Σοφία Καλογερίδου έκλεισε η προτελευταία εβδομάδα του "Δεκέμβρη των παραμυθιών" στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας. 

Η συγγραφέας συγκινημένη ξεκίνησε την αφήγηση της ιστορίας της, την οποία, όπως και όλες οι άλλες συγγραφείς, φέτος, έγραψαν ειδικά για το σχολείο, διακοπτόμενη, συνεχώς, προς ευχάριστη έκπληξή της από διάφορα στιγμιότυπα των μαθητών. Πότε από την εισβολή καρακαξών, πότε από τη γιαγιά που πότιζε τους ηλιόσπορους, με το λιγοστό νερό, υποβοηθούμενη από την εγγονή της , πότε …, τελειωμό δεν είχαν οι παρεμβάσεις, δίνοντας μια διαδραστικότητα στην ιστορία.

Ένα νοσταλγικό , βιωματικό πέταγμα προς τον γενέθλιο τόπο, προς την παιδική ηλικία, αντάμα με τα αγαπημένα της πρόσωπα, (τη γιαγιά, τον Πήτερ Παν …), αντάμα με τις άκαυτες μνήμες, όσο κι αν η ξηρασία ¨χτυπάει¨ τον κήπο της γιαγιάς στεγνώνει τους ηλιόσπορους. Η παράδοση έχει τρόπους να αντιμετωπίσει το κακό. Κι όταν αυτοί οι τρόποι μεταφέρονται μαζί με τα συμπράγκαλα της προσφυγιάς και διατηρούνται στη νέα γη είναι ακόμη πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί. Η «Κουσκουντέρα» το ποντιακό αυτό έθιμο επίκλησης για βροχή έφερε αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τη γιαγιά. Ως πότε, αναρωτιέται κι ελπίζει να μην αλλάξει, ξανά, τόπο, να μη γίνει ξανά πρόσφυγας, αυτή τη φορά, λόγω κλιματικής βλάβης.

Συμπυκνωμένα μαθήματα λογοτεχνικού λόγου, δημιουργικής γραφής και έκφρασης, ανάπτυξης κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, και πάνω απ’ όλα ποιοτικής επικοινωνίας των μαθητών μας με νέα πεδία, πρόσωπα, αντικείμενα μάθησης. Αυτής της μάθησης που θα τους/τις κάνει, αύριο, ως ενήλικες, να στέκονται πιο δυνατοί στα πόδια τους, με γνώση, άποψη, κριτική σκέψη και δράση παρεμβατική.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69