tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράσεις ευαισθητοποίησης από το Ειδικό Σχολείο Βέροιας

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη, ανοίγει μια ζεστή αγκαλιά σε δεκάδες μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής που το επισκέπτονται, όχι μόνο τώρα αλλά και όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι συναντήσεις με τους μαθητές των τυπικών σχολείων περιέχει ενημέρωση και γνωριμία για το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ειδικού σχολείου και ευαισθητοποίηση με διαδραστικό τρόπο για τις μορφές αναπηρίες, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, με υπεύθυνες την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο του σχολείου.

Μέσα από τις βιωματικές δράσεις του ειδικού σχολείου αποσαφηνίζεται η αναγκαιότητα ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση, στη καλλιέργεια αποδοχής της διαφορετικότητας, σεβασμού των κοινωνικών διευκολύνσεων (χώροι στάθμευσης κά) και καταπολέμησης κάθε είδους διακρίσεων. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους ανταποκρίνονται με θετική διάθεση σε αυτή τη προσέγγιση προσφέροντας δώρα, αφίσες , χαμόγελα, υποστήριξη και αγάπη, δίνοντας πολύ χαρά στους μαθητές μας.

"Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία μας, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από τα: 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Μελίκης, Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου και 2ο, 4ο , 7ο Δ.Σ. Βέροιας. Το σχολείο μας επίσης, συμμετέχει κάθε χρονιά σε προγράμματα συνεκπαίδευσης των μαθητών μας, με μαθητές τάξεων του συστεγαζόμενου 8ο Δ.Σ. σε κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες. Το περσινό συνεκπαιδευτικό μας πρόγραμμα μας κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας στην εκδήλωση προβολής δράσεων για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ : ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ…" αναφέρει η ανακοίνωση του Ειδικού Σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69