tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κόκκινα αυγά και λαζαράκια από τους μαθητές του Ολοήμερου στη Ν. Νικομήδεια

Από το Δημοτικό Σχολείο Ν. & Π. Λυκογιάννης, Ν. Νικομήδειας, Λαζοχωρίου και Ταγαροχωρίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2015, τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές του Ολοήμερου Τμήματος μαζί με τη δασκάλα τους κ. Ματλή Βενετία και την εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας κ. Γεωργοπούλου Άρτεμις-Αλεξάνδρα, πρωτοτύπησαν με τις δημιουργίες τους, βάφοντας κόκκινα αυγά με την τεχνική της κάλτσας και ψήνοντας τα παραδοσιακά λαζαράκια, με την απαραίτητη ζύμη, σταφίδες και γαρύφαλο.

Η συμμετοχική χαρά των μαθητών μας ήταν μεγάλη και το αποτέλεσμα άριστο. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας καθώς και την Υπεύθυνη εκπαιδευτικό του Ολοήμερου Τμήματος και της αγγλικής γλώσσας, που σε κάθε ευκαιρία, ακούραστα εμπλέκονται σε ενδιαφέροντες κατασκευές και δημιουργίες, που σχετίζονται με την παράδοση και τα έθιμα του ευλογημένου τόπου μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας και τους γονείς τους, αλλά και σε όλους τους κατοίκους των όμορφων χωριών μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!”

Δραστηριότητες στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Μένουμε και ταξιδεύουμε Ελλάδα» των μαθητών των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων από το Δημοτικό Σχολείο Ν. Νικομήδειας

“Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «μένουμε και ταξιδεύουμε Ελλάδα», που εκπονείται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικό Σχολείου Ν. Νικομήδειας, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

α) Οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, αναζήτησαν και γνώρισαν πλήθος παραδοσιακών ενδυμασιών, από όλη την ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια επέλεξαν, εκτύπωσαν και πλαστικοποίησαν τις πιο αντιπροσωπευτικές φορεσιές του τόπου μας, διακοσμώντας παράλληλα και τις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου μας.

β) Οι μαθητές μας, αφού συγκέντρωσαν σχετικό υλικό που αφορά τα προϊόντα της πατρίδας μας, προχώρησαν στην κατασκευή ενός χάρτη παραγωγής προϊόντων, τον οποίο και θα «συμπληρώνουν», έως το τέλος του διδακτικού τριμήνου.

γ) Οι μαθητές με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κατασκεύασαν κολάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που συνέλεξαν από εφημερίδες, περιοδικά και έντυπα από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, αλλά και από το διαδίκτυο. Με το υλικό αυτό, στόλισαν επιπλέον τους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Ν. Νικομήδειας, που στεγάζονται και οι τάξεις του συγκεκριμένου Προγράμματος.”

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69